Kovą „Klaipėdos nafta“ perkrovė 23 proc. mažiau naftos produktų

  • Teksto dydis:

Naftos terminalų operatorė „Klaipėdos nafta“ (KN) kovą Klaipėdos bei Subačiaus naftos terminaluose perkrovė 461 tūkst. tonų, arba 23 proc. mažiau naftos produktų nei atitinkamu laikotarpiu prieš metus, kai buvo perkrauta 599 tūkst. tonų.

Kaip Vilniaus vertybinių popierių biržoje „Nasdaq“ skelbia bendrovė, iš viso sausį- kovą į bendrovės talpyklas perkrauta 1541 tūkst. tonų naftos produktų, tai yra 24,5 proc. mažiau nei atitinkamu praėjusių metų periodu, kai perkrauta 2039 tūkst. tonų.

Bendrą trijų mėnesių krovos mažėjimą daugiausia lėmė mažesni naftos produktų srautai iš „Orlen Lietuva“ perdirbimo gamyklos bei sumažėjęs tamsiųjų naftos produktų tranzitinių krovinių kiekis.

Kovą bendrovės naftos terminalų preliminarios pardavimo pajamos buvo 2,6 mln. eurų. Naftos terminalų trijų mėnesių preliminarios pardavimo pajamos buvo 8,2 mln. eurų (pernai atitinkamo periodo pardavimo pajamos siekė 11,2 mln. eurų).

Bendrovės duomenimis, šių metų kovą KN suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalai išdujino ir perkrovė 96 tūkst. MWh gamtinių dujų, tai yra 81,1 proc. mažiau nei pernai kovą, kai buvo išdujinta ir perkrauta 509 tūkst. MWh.

Vasario antroje pusėje dėl SGD terminalo planinių remonto darbų sustabdyti išdujinimo darbai. Išdujinimas pradėtas tik kovo pabaigoje. Per praėjusių metų pirmuosius tris mėnesius iš viso išdujinta ir perkrauta 740 tūkst. MWh dujų (2018 m. atitinkamu periodu - 1 100 tūkst. MWh).

Preliminarios SGD terminalo kovo pardavimo pajamos siekia 5,6 mln. eurų (pernai kovą pajamos siekė 4,7 mln. eurų), kurias sudaro preliminari SGD pakartotinio dujinimo kainos pastovioji dalis (už metinius vartojimo pajėgumus) ir kintama dalis už išdujintą dujų kiekį bei SGD perkrovos pajamos. Šių metų pirmųjų trijų mėnesių SGD terminalų preliminarios pajamos siekia 18,1 mln. eurų, kurios yra 9,0 proc. didesnės, lyginant su praėjusių metų atitinkamu periodu (16,6 mln. eurų).

Iš viso bendrovės preliminarios šių metų sausio-kovo pardavimo pajamos yra 26,3 mln. eurų, arba 5,4 proc. mažesnės nei pernai atitinkamu laikotarpiu (27,8 mln. eurų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Patikiek

Patikiek portretas
Geriau penki rusai ir du rumunai negu vienas baltarusis su savu nutriusiusia gamykla be savo naftos.. klounu ale verslininku kaip ju npz atstovai dar reik paeskuoti :)))

Anonimas

Anonimas portretas
mes norime kad baltarusiai isvis NIEKO NEVESTU per uosta. Mes uz svaru ora Klaipedoje.

KLP

KLP portretas
Super, mažiau krovos, mažiau smarvės
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių