Kas dešimtas atsiskaitymas kortele – bekontaktis

  • Teksto dydis:

Lietuvos gyventojai atranda bekontakčių atsiskaitymų privalumus - kas dešimta operacija Šiaulių banko mokėjimo kortele atliekama neįvedant PIN kodo, o šių metų pabaigoje jau kas penktas atsiskaitymas kortele galėtų būti bekontaktis.

Bekontakčio atsiskaitymo funkciją turinčias mokėjimo korteles Šiaulių bankas pradėjo platinti praėjusių metų balandį, o jau po metų 10 proc. visų Šiaulių banko klientų atsiskaitymų mokėjimo kortelėmis buvo bekontakčiai.

„Per gana trumpą laiką daug klientų palankiai priėmė šią naujovę – jau dabar viena iš dešimties operacijų kortele yra bekontaktė, o žinant, kad bekontakčiams atsiskaitymams taikomas 25 eurų limitas, rodiklis yra labai geras. Nuoseklus bekontakčių atsiskaitymų augimas rodo, kad ši technologija yra priimtina, nes pabandę atsiskaityti kortele neįvedant PIN kodo, žmonės ir toliau šiuo būdu mielai naudojasi“, - teigė Šiaulių banko administracijos vadovo pavaduotoja ir Verslo plėtros tarnybos vadovė Daiva Šorienė.

Vidutinė bekontakčio atsiskaitymo suma siekia apie 10 eurų, taigi  dažniausiai yra atsiskaitoma už mažos vertės pirkinius ir paslaugas.

Pasak D. Šorienės, bekontakčiai atsiskaitymai toliau populiarės ir jau šių metų pabaigoje Lietuvoje viena iš penkių operacijų kortele bus bekontaktė. Šią tendenciją skatins didėjantis bekontakčių mokėjimo kortelių kiekis rinkoje – jau dabar didžioji dalis išduodamų kortelių yra bekontaktės. Daugėja ir prekybos vietų, kuriose įrengti bekontakčius atsiskaitymus priimantys kortelių skaitytuvai. „Galiausiai, geras pavyzdys yra užkrečiamas – vis daugiau žmonių realiai įsitikina, kad kortele atsiskaityti yra patogiau ir greičiau, o ir baimės dėl tariamo bekontakčių kortelių nesaugumo nepasitvirtino“, - tvirtina D. Šorienė.

Šiaulių banko atstovės teigimu, lūžio metais taps 2020-ieji, kai visi mokėjimo korteles priimantys įrenginiai turės priimti bekontaktes mokėjimo korteles. Be to, vis daugiau vietų bekontakčiu būdu bus galima atsiskaityti nekreipiant dėmesio į atsiskaitymo sumą, t.y. kai suma viršys 25 eurus, priglaudus kortelę užteks įvesti PIN kodą mokėjimo patvirtinimui ir bekontaktės mokėjimo kortelės į terminalą įdėti nebereikės.

Bekontakčių atsiskaitymų potencialą rodo kitų šalių patirtis. Pavyzdžiui, vien kaimyninėje Lenkijoje bekontakčių  atsiskaitymų dalis sudaro 78 proc. visų operacijų kortelėmis.

Šiaulių banke bekontaktės mokėjimo kortelės šiuo metu sudaro 40 proc., o visos naujos banko išduodamos kortelės yra bekontaktės. Numatoma, kad jau 2020 m. visos Šiaulių banko išduotos kortelės bus bekontaktės.  Šiaulių bankas prognozuoja, kad šiais metais Lietuvoje bekontaktės kortelės sudarys daugiau kaip 50 proc. visų kortelių.

Šiuo metu Šiaulių banko klientai gali dalyvauti bekontakčių kortelių akcijoje „Užtenka priliesti ir pinigai sugrįš“. Visų akcijos dalyvių kortelės sąskaitos pasipildys 1 euru, o 100-ui laimingųjų į sąskaitą įkris maksimali vieno bekontakčio atsiskaitymo suma – 25 eurai. Norint dalyvauti akcijoje tereikia užsiregistruoti sb.lt svetainėje ir bekontakčiu būdu atsiskaityti Šiaulių banko „Mastercard“ kortele. Užsiregistruoti dalyvauti akcijoje galima ir bet kuriame Šiaulių banko klientų aptarnavimo skyriuje – tai padaryti mielai padės banko darbuotojai. Akcija vyksta iki šių metų gegužės 23 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas

Žilvinas portretas
Sėkmės su bekontaktinėmis kortelėmis! .Kaip gerai - nereikia įvesti PIN KODO. Juk tas labai sunku. Nesvarbu, kad kas dešimta kortele kažkas nuima po 200 eurų.

Anicetas

Anicetas portretas
štai Kaune pavogė parduotuvėje bekontaktes korteles... Ir išsigrynino 160 eurų. Dabar policija prašo atpažinti, turbūt, vagilką.

pensinkas

pensinkas portretas
gavau kortiale,,naxrena man bekontaktinis atsiskaitimas,,as jos neuzsakinejau to bekontakto,,nuejau i dnb banka ,,sakau kokio biibbiio man padaret ta bekontakta,,,ir atjungt ja pasirodo problema,,turi prisijungt per interneta ir tada atjungs,,as pensinkas kam man tas internetas
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių