Karantinas premijas „Maximos“ darbuotojams išaugino beveik perpus

  • Teksto dydis:

Šių metų pirmąjį pusmetį didžiausias Lietuvos darbdavys, prekybos tinklas „Maxima“, savo darbuotojams išmokėjo 5,7 mln. eurų skatinamųjų premijų, t. y. net 40 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu metu. Papildomi priedai vidutinį „Maxima“ darbuotojų atlygį šįmet jau kilstelėjo beveik dešimtadaliu.

„Bendrovėje taikoma finansinė darbuotojų motyvavimo sistema sudaro galimybes daugiau užsidirbti. Vertiname darbuotojų pastangas ir už jas sąžiningai atlyginame. Karantino laikotarpiu be įprastų priedų papildomai išmokėjome 1,5 mln. eurų skatinamųjų premijų. Tai lėmė ir darbo užmokesčio augimą, nes premijos ir kiti įvairūs priedai sudaro reikšmingą dalį darbuotojų gaunamo atlygio“, – teigia prekybos tinklo „Maxima“ generalinė direktorė Jolanta Bivainytė.

2020 m. pirmąjį pusmetį vidutinis „Maxima“ darbuotojo atlygis buvo 9,6 proc. didesnis nei pernai atitinkamu metu. Skatinamųjų premijų šiuo laikotarpiu išmokėta 5,7 mln. eurų, t. y. 40 proc. daugiau nei pernai.

2020 m. pirmąjį pusmetį vidutinis „Maxima“ darbuotojo atlygis buvo 9,6 proc. didesnis nei pernai atitinkamu metu.

Padidinti priedai karantino laikotarpiu – 3 mėnesius iš eilės – buvo išmokomi beveik 10 tūkst. įvairių „Maximos“ grandžių darbuotojams: prekybos, logistikos, maisto gamybos, apsaugos ir komercijos. Daugiausiai buvo premijuojami parduotuvių darbuotojai.

Šiuo metu „Maximos“ parduotuvių darbuotojų motyvaciniai priedai yra susieti su komandiniais ir individualiais tikslais. Pavyzdžiui, parduotuvei pasiekus jai keliamus tikslus, priedus gauna visa jos komanda – pradedant kasininkais, pardavėjais, salės darbuotojais, krovėjais ir baigiant parduotuvės vadovais. Lygiagrečiai darbuotojas gali būti įvertintas ir už savo individualias pastangas bei pasiekimus. Per mėnesį darbuotojui gali būti išmokomi ir keli motyvaciniai priedai už pasiektus skirtingus iškeltus tikslus.

Parduotuvių darbuotojų, priklausomai nuo pareigybės, gaunamų premijų dydis gali siekti iki 48 proc., o maisto gamybos cechų darbuotojų – iki 30 proc. darbo užmokesčio.

Pastaraisiais metais „Maximos“ darbuotojų įsitraukimui ir jų motyvacijai didinti skirtos motyvacinės sistemos apimtys nuosekliai plečiasi, nes didinamas ir skatinamųjų premijų dydis, ir jas gaunančių darbuotojų skaičius.

„Mūsų darbuotojai vertina sąžiningą atlygio sistemą, kuomet už pastangas atsidėkojama ne tik padėkomis, bet ir didesniu darbo užmokesčiu. Kasmet skiriame didelį dėmesį motyvacinių premijų sistemos tobulinimui ir toliau sieksime, kad kiekvienas darbuotojas turėtų galimybę užsidirbti kuo daugiau, priklausomai nuo savo įdėtų pastangų ir pasiektų rezultatų“, – pažymėjo J. Bivainytė, „Maximos“ generalinė direktorė.

Iš viso pernai „Maximos“ darbuotojams išmokėta skatinamųjų premijų už daugiau nei 10,3 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dirbantis

dirbantis  portretas
Pasakos is fantastikos srities. Atlyginimai uz birzeli vos monimumas ir jokiu prieduKiek gali paistalus rasyti,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių