„Grigeo Grigiškės“: liūdino rublis ir džiugino grivina

  • Teksto dydis:

Pernykščiams popieriaus ir medienos pramonės įmonių grupės "Grigeo Grigiškės" rezultatams turėjo įtakos ir silpnas Rusijos rublis, o šiemet pirmojo ketvirčio augimą lėmė ir stiprėjanti Ukrainos ekonomika, rašo "Verslo žinios".

Pasak grupės vadovo GIntauto Pangonio, pirmąjį ketvirtį gerokai sumenko Rusijos sankcijų įtaka verslui. Kai Rusijai buvo įvestos ekonominės sankcijos, popieriaus ir medienos įmonių grupė neabejojo, kad jos verslo tai nepaveiks - įmonės į Rusiją neeksportuoja. Tačiau, Rusijos rubliui nuvertėjus maždaug dvigubai, užplūdo pigi rusiška produkcija.

"Mes prekiavome, nors ne taip stipriai, ir tai turėjo įtakos pernykščiams rezultatams. O dabar matome, kad rusiškos produkcijos antplūdis atslūgo. Pirmąjį ketvirtį nei rusiškas rublis, nei rusiška produkcija nebedarė tokio juntamo poveikio mūsų pardavimui Rytų Europoje ar Lietuvoje", - teigė G.Pangonis.

Kaip BNS jau rašė, "Grigeo Grigiškės" pardavimo pajamos pirmąjį šių metų ketvirtį siekė 30,2 mln. eurų - 16 proc. daugiau nei 2016-ųjų sausio-kovo mėnesiais, kai jos buvo 26 mln. eurų. Grupės ikimokestinis pelnas šiemet, palyginti su pirmuoju 2016-ųjų ketvirčiu, padidėjo 7 proc. iki 1,5 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių