FNTT: Lietuvoje galėjo būti „išplauta“ daugiau nei 9 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) įtaria, kad Lietuvoje galėjo būti „išplauta“ daugiau kaip 9 mln. eurų.

Užsienio piliečio atstovai FNTT informavo, kad pasinaudojus galbūt suklastotais dokumentais ir tinkamai nenustačius asmens tapatybės, šio piliečio įmonės vardu Lietuvoje registruotoje elektroninių mokėjimų įstaigoje buvo atidaryta sąskaita, per kurią į kitų įmonių sąskaitas pervesta 9,3 mln. eurų, pranešė FNTT.

Tarnyba siekia nustatyti, kodėl jai nepranešta apie įtartinas pinigines operacijas, nors to reikalauja įstatymas, taip pat kokia pinigų kilmė ir paskirtis.

„FNTT kreipėsi į šalies finansų įstaigas, įspėdama, kad Lietuvoje sąskaitos atidaromos neigiamą reputaciją turinčioms įmonėms arba žmonėms, kurie gali disponuoti neaiškios kilmės pinigais“, – teigiama pranešime.

Pastaruoju metu kaimyninių valstybių bankai ir elektroninių pinigų įstaigos uždaro abejotinos reputacijos klientų sąskaitas, todėl kai kurie jų lengvai atsidaro sąskaitas Lietuvoje ir naudojasi neaiškios kilmės pinigais.

„Kyla pagrįstas įtarimas, kad dalies elektroninių pinigų įstaigų vykdoma rizikos politika yra silpna ir kliento identifikavimo procesas vykdomas netinkamai“, – teigia FNTT.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Al

Al portretas
FNTT ir kiti plesukaibir gyvena is tu sandoriu. Realus FNTT klausimas kodel "mes edeme, dalinome sau premijas su pensijomis is neaiskios kilmes pinigu" o negi jums svarbu ka apmokestinti ir is ko atimti???

pinigu -vergai

pinigu -vergai portretas
vagiu saika,nebera teisybes-dorybes-sazines,viskas supuve,ateities nebera,

lai FNTT klapciukai

lai  FNTT klapciukai   portretas
nejuokina lietuvos zmoniu --lietuvoje isplauta nemaziau kaip 3 milijardai euru... galim net pirstu parodyt kas juos plove...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių