BTA draudimas: derlių niokojančios liūtys ir audros žlugdė žemdirbių planus

  • Teksto dydis:

Draudimo išmokos už stichijų padarytą žalą kasmet vis didesnės. Šylantis klimatas ir drauge kur kas dažnesni permainingi orai padaro vis daugiau nuostolių Lietuvos ūkininkams. Nukenčia turtas, pasėliai ir technika, kurios netekus darbymečio sezonu – dar daugiau neplanuotų praradimų.

Stichinės liūtys

Draudimo bendrovė BTA šiemet jau užfiksavo pasėlių žalų beveik už 500 tūkst. eurų. Apie pusę šių nuostolių Lietuvos žemdirbiams atnešė stichinės liūtys šią vasarą. Antroje vietoje pagal padarytus nuostolius yra audros – už jų padarytą žalą BTA ūkininkams išmokėjo daugiau nei 115 tūkst. eurų.

„Šiemet Lietuvos ūkininkų pasėlius talžė audros ir kitos gamtinės stichijos. Klimato kaita negailestinga ir tai mūsų ūkininkai patiria savo kailiu, o mes skaičiuojame rekordinius pasėlių draudimo žalų metus. Auga tiek įvykių skaičius, tiek žalos dydis. Šiemet didžiausios mūsų išmokos viršija 50 tūkst. eurų. Nuspėti gamtines jėgas ar jų išvengti – sudėtinga, tačiau džiugu, kad ūkininkai vis dažniau atranda draudimo naudą, rūpinasi savo turtu ir, siaučiant audroms, išlaiko finansinį stabilumą“, – komentuoja BTA pasėlių draudimo rizikos vertintojas Deividas Juodis.

Auga: „Klimato kaita negailestinga ir tai mūsų ūkininkai patiria savo kailiu, o mes skaičiuojame rekordinius pasėlių draudimo žalų metus“, – sako D.Juodis.

Dažnesni permainingi orai

Auga tiek įvykių skaičius, tiek žalos dydis. Šiemet didžiausios mūsų išmokos viršija 50 tūkst. eurų.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos (LHMT) duomenimis, šių metų vasarą rekordinius karščius keitė stichinės liūtys. Dėl šiltėjančio klimato vis dažniau dažnesni permainingi orai ir netolygus kritulių pasiskirstymas – pasėlius skandina katastrofinės liūtys, kai per keletą valandų konkrečioje vietoje iškrenta pusės ar viso mėnesio kritulių norma.

„Lietuvoje pasėlių draudimas sulaukia vis didesnio ūkininkų susidomėjimo ir nuosekliai didėja, juo labiau kad augalininkystė laikoma viena rizikingiausių ūkio šakų. Drausti pasėlius ir mažinti galimus nuostolius šalies ūkininkai skatinami finansinėmis priemonėmis iš ES ir valstybės biudžeto lėšų“, – primena D.Juodis.

Skaičius: draudimo bendrovė BTA šiemet jau užfiksavo pasėlių žalų už beveik 500 tūkst. eurų.

Siūlo visapusę apsaugą

Draudimo bendrovė BTA ūkininkams siūlo pasirūpinti visapuse apsauga, ne tik pasėlių, bet ir turto, technikos, gyvūnų ir savo pačių saugumu. Kviečiame apsilankyti artimiausioje BTA draudimo atstovybėje arba skambinti tel. (8 5) 26 00 600 – suteiksime išsamią ir sąžiningą informaciją apie šias draudimo rūšis ir išskirtinį pasiūlymą tik jums.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)))

:))) portretas
kur jau cia buvo tos liutys ir audros? saturne?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių