L. Kukuraitis apie koronaviruso plitimą globos įstaigose: situacija kontroliuojama

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis sako, kad kol kas koronaviruso plitimas socialinės globos įstaigose yra kontroliuojamas.

„Kol kas situacija atrodo didžiąja dalimi kontroliuojama“, – trečiadienį Vyriausybės spaudos konferencijoje sakė ministras.

Šalyje koronavirusas kol kas nustatytas keturiose socialinės globos įstaigose – jose užsikrėtę 22 globotiniai ir 19 darbuotojų.

Kol kas didžiausias koronaviruso židinys yra Antavilių pensionate.

„Turime didžiausią išplitimą socialinės globos įstaigoje – Antavilių pensionate, kuris labai intensyviai šiuo metu dirba tiek su Vilniaus savivaldybe, tiek su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru“, – teigė L. Kukuraitis.

Lietuvoje iš viso yra 196 socialinės globos įstaigos, joje slaugoma 13,3 tūkst. senyvo amžiaus ir negalią turinčių žmonių bei dirba apie 8,6 tūkst. darbuotojų.

Ministro teigimu, šiuo metu ištirta dėl koronaviruso apie 6 tūkst. socialinės globos įstaigų darbuotojų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

nejuokinkit

nejuokinkit portretas
net nevaldote situacijos su nelegaliai veikiančiomis socialinėmis paslaugomis:)

Anonimas

Anonimas portretas
tai JIE TOLIAU DVARO sienos NIEKO NEMATO !!!!!

Anonimas

Anonimas portretas
Ka kontroliuoja jei net nezino ministras kokios tos globos istaigos ir kur jos randasi. Kiek jose globojamuju. Taigi viskas kompiuterizuota, registruota turetu buti tik ne sitoj salyje. Asilu asilas - tuscia vieta toks ministras
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių