Vyriausybė pritarė muitinės susitarimų su Rusija ir Baltarusija nutraukimui

Vyriausybė trečiadienį pritarė, kad būtų nutrauktos prieš beveik du dešimtmečius su Rusija ir Baltarusija pasirašytos muitinės bendradarbiavimo sutartis.

Anot Finansų ministerijos, šiuos susitarimus denonsuoti reikia dėl vis dar besitęsiančio karo Ukrainoje – tarpvalstybinis prekybinis ir ekonominis bendradarbiavimas su šalimis agresorėmis yra visiškai sustabdytas bei neįmanomas.

Pasak ministerijos, nuo Rusijos plataus masto agresijos prieš Ukrainą 2022-ųjų vasarį pradžios Lietuvos muitinė nebendradarbiauja ir nesikeičia informacija su Rusijos bei Baltarusijos muitinių tarnybomis.

Tačiau su šiomis šalimis prekiaujantys asmenys, anot ministerijos, muitinei ir teismams kaip įrodymus teikia jų muitinių išduotus dokumentus, taip siekdami įrodyti prekybos teisėtumą bei tarptautinių sankcijų laikymąsi.

Susitarimas su Baltarusija pasirašytas 1996 metų liepą Vilniuje, o su Rusija – 1995 metų vasarį Maskvoje.

Sutarties su Baltarusija denonsavimui – ji buvo ratifikuota 2000 metų rugsėjį – dar turės pritarti prezidentas ir Seimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pas juos visko po du komplektus, žiūrint kieno viršus. Jiems tas pats, kieno subinę laižyt. Kad tik is to turėtų naudos.

Keiskit plokstelę ,kol ne velu

Keiskit plokstelę ,kol ne velu portretas
Man tik įdomu ,ką tie rusofobai ir propagandistai čiulbės po kelių menesių ,kai baigsis karas ir jis baigsis tikrai ne ukrainos sąlygom.ką vel partinius bilietus išsitrauksit?

tai

tai portretas
Bepročiai dar turi kelias savaites....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių