VMVT: nemažai asmenų vykdė įvairias maisto tvarkymo veiklas neturėdami leidimo

Maisto saugos specialistai per pastaruosius du mėnesius užfiksavo apie šimtą skelbimus interneto portaluose dėjusių asmenų, iš kurių dauguma maistą gamino ar įsigyti jo siūlė neturėdami tam leidimo, pranešė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).

Pasak tarnybos, maisto tvarkymui ir prekybai reikalingus dokumentus pateikė vos 5 proc. patikrintų asmenų.

Kaip nurodo tarnyba, vertinant interneto erdvėje viešai skelbiamą informaciją, nustatyta, kad asmenys vykdė įvairias maisto tvarkymo veiklas: gamino ir siūlė įsigyti paruoštų valgių ir patiekalų (41 proc.), konditerinių miltinių kepinių (51 proc.), banketams ar šeimos šventėms skirtų valgių, patiekalų ir konditerijos gaminių (4 proc.), tuo metu vaisių ir daržovių perdirbimu užsiimančių subjektų buvo 2 proc. ir vos 1 proc. tikrintųjų vertėsi maisto produktų transportavimu. Be to, vykdant stebėseną užfiksuotas ir vienas nelegalus maisto produktų iš prekybos centro pristatymo į namus atvejis.

„Nuo šių metų pradžios visi norintys nedideliais kiekiais gaminti ir parduoti maisto produktus vartotojams reikiamus leidimus gali gauti daug paprasčiau ir greičiau, supaprastinti reikalavimai, sumažintas privalomų pateikti dokumentų kiekis, prašymai dėl veiklos registracijos priimami ir nuotoliniu būdu. Tad smulkiesiems maisto produktų tvarkytojams šiuo metu tikrai labai palankus metas trauktis iš šešėlio ir imtis veiklos legaliai, suteikiant savo klientams visas būtinas maisto saugos ir vartotojų teisių garantijas“, – pranešime sako VMVT direktorius Darius Remeika.

Tarnybos duomenimis, nuo šių metų pradžios pasinaudoti supaprastintais reikalavimais ir imtis maisto tvarkymo namuose apsisprendė 50 naujų subjektų – kepyklų veiklai ir miltinių produktų gamybai mažais kiekiais užsiregistravo 38, o paruoštų valgių ir patiekalų gamybai mažais kiekiais – 12 maisto tvarkymo subjektų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių