Viceministras: didesnė pagalba Ukrainai būtų įšaldytą rusų turtą naudojant koordinuotai

  • Teksto dydis:

Finansų viceministras Mindaugas Liutvinskas sako, kad siekiant efektyvesnės pagalbos Ukrainai, pritaikius sankcijas įšaldytą Rusijos piliečių ir įmonių turtą valstybės turėtų naudoti koordinuotai.

Jis abejoja, ar Lietuvai reikėtų vienašališkai priimti sprendimus, kur ir kaip Ukrainos atstatymui panaudoti čia įšaldytas lėšas.

„Sankcijos, kurių pagrindu turtas įšaldytas, yra tarptautinės ir europinės. Ir kitos (didesnės – BNS) sumos yra kitose Europos Sąjungos ir Vakarų šalyse, tai siekiant realaus efekto ir realios pagalbos Ukrainai, reiktų tikrai koordinuotų sprendimų –  ties kuo yra bandoma dirbti ir ties kuo dedamos pastangos“, – penktadienį LRT radijui sakė M. Liutvinskas.

„Asmeniškai atsargiai vertinčiau iniciatyvas daryti Lietuvai žingsnius vienai pačiai tiek dėl teisinių niuansų ir apribojimų, tiek ir dėl bendro Europos Sąjungos ir Vakarų solidarumo ir vieningumo įgyvendinant sankcijų politiką ir aspektus, kurie iš jos kyla, nes Rusijos karo prieš Ukrainą akivaizdoje vienybė yra mūsų stiprybė ir šitoje vietoje tą principą reiktų išlaikyti, net jeigu tai reiškia sunkesnę sprendimų paiešką“, – teigė viceministras.

Jo įsitikinimu, bendri sprendimai turi stipresnį poveikį ir didesnį efektą.

Pasak viceministro, naujaisiais Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vasario pabaigos duomenimis, dėl sankcijų Rusijai Lietuvoje yra įšaldyta kiek daugiau negu 30 mln. eurų lėšų, priklausančių juridiniams asmenis, kuriems pritaikytos sankcijos.  

„Ji, kaip nedidelei šaliai, nėra maža“, – teigė viceministras. 

BNS sausį rašė, kad Rusijos įmonių įšaldytų lėšų sąskaitose bendra suma buvo daugiau nei 42,97 mln. eurų ir 1,78 mln. JAV dolerių, o bendra įeinančių įšaldytų lėšų, kurių siuntėjams taikomos Europos Sąjungos sankcijos, suma yra 1,45 mln. eurų, 1,32 mln. JAV dolerių ir apie 215 tūkst. Rusijos rublių.

Baltarusijos įmonių ir asmens sąskaitose įšaldyta lėšų dar yra už bendrą 34,91 mln. eurų ir 7,68 mln. JAV dolerių sumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kokie labašvancai pamoini

kokie labašvancai pamoini portretas
Niekad nesako kaip yra. Pvz Memellando prijungimas nieko nesiskyrė nuo lietuvos prijungimo prie SSSR. Ir tai vadinama okupacija. Panaudoti įšaldytą turtą tikras vardas vagystė. Papasakokit labašvancai kokį Irako užpuolikų ir žudikų turta įšaldėte kad padėtumėt atstyti bent sugriautą Bagdadą. Tai kodėl jokio/?Todėl kad jankia jus pačius būt įšaldžiusi, sužaldžiusi ir į šunų maistą perdirbusi.Nors tokio mėšlo kaip litvinas neėstų net alkanas krokodilas.

Rokas

Rokas portretas
Įšaldytą turtą negalima naudoti niekam, pasidomėkite tarptautine teise. O padėti reikia ne tik hoholomas o visiems, kur šiuo metu kariaujama ir tai daug šalių. Padėti reikia ir badaujančiai Afrikai- badauja 2 mln vaikų, ko gi laukiat - priimkit į savo namus juodukus vaikus po 10 į kiekvienus namus. Ir tegul visi tie, kurie ragina padėti - padeda iš savo lėšų. Mes paplosim jums.:)

senolis

senolis portretas
o kas gina palestina zydu isvaryta nuo savo ze iu
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių