VERT nustatė prognozuojamą elektros rinkos kainą 2021 metams

  • Teksto dydis:

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) 2021 metams nustatė 4,083 cento už kilovatvalandę (kWh) prognozuojamą elektros energijos rinkos kainą.

Kaina nustatyta įvertinus praėjusių 12 mėnesių biržoje susiformavusią vidutinę faktinę elektros energijos kainą, pagalbiniais instrumentais bei dvišalėmis sutartimis suprekiautos elektros energijos kiekius ir kainas bei jų kitimo tendencijas.

Taryba nurodo, kad, palyginti su prognozuota kaina 2020 metų antrajam pusmečiui, kuri siekė 3,731 cento už kWh, ji didėja 9,44 proc.

VERT akcentuoja, kad rinkos kainos pokyčiui įtakos turi ir didesnės elektros energijos ateities sandorių kainos, apyvartinių taršos leidimų kainų augimas, žaliavų (gamtinių dujų, naftos, anglies) kainų didėjimas tarptautinėse rinkose.

Nauji elektros energijos tarifai bus patvirtinti ir paskelbti ne vėliau kaip iki šių metų lapkričio 30 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

čempionas ,

čempionas , portretas
kilovatas ne brangiau 4 centai, juk elektra astrovas pradės gaminti, juk buvo kada mes baltarusijai ir kaliningrado sričiai pardavinėjom po 2 kapeikas kolovatas dirbau aš elektrenu kauno turbo elektros į monėse ir gerai prisimenu dirbau petrašiunu elektrinei, dirbau kronio elektrnu, kauno taikos prospiekto šiluminio jegainiu elektrinėse gerai prisimenu o juk kokie galingi buvo lietuvos pramonės objiektai visoj lietuvoj, kiek fabriku gamyklu galingu tukstančiai pramoninku, ir sugebėjo ir našumas buvo, ir kainos viskam buvo pritaikytos ir namus šildė ir koridoriai buvo šilti, nereikėjo ponu laukti šalti viskas buvo tik dėl mūsų darbininku, o dabar ubaginas ir tik kainas kelti išmoko,

Anonimas

Anonimas portretas
GEREJA ! brangsta !
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių