V. Vasiliauskas: reikia peržiūrėti visą mokesčių sistemą

Lietuvos banko (LB) valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas sako, kad požiūris, jog mokestiniai pakeitimai turėtų būti daromi galvojant apie 2023 metų biudžetą, yra nuoseklus ir suprantamas.

„Mes visą laiką laikėmės pozicijos, kad jeigu kalbame apie mokesčių sistemos pertvarką, tai ji turi būti sisteminė. Aš nemanau, kad reikėtų koncentruotis į lengvatas ar į kažkokius fragmentinius pakeitimus. Jeigu daryti, tai (reikia – ELTA) daryti visos sistemos peržiūrėjimą. Tam reikia pasirengti. Tam reikalingas laikas ir dėl to, mano galva, mintis, kad pakeitimai turėtų būti daromi ne su ateinančių metų biudžetu, o galvojant apie 2023 metų biudžetą, yra nuosekli ir suprantama“, – žurnalistams penktadienį sakė V. Vasiliauskas.

„Centrinis bankas, kaip laikėsi tos pozicijos, kad reikia sisteminio priėjimo, taip ir toliau jos laikosi. Mano galva, bet kokie parametrų pasukiojimai nėra tikslingi, nes mokesčių sistema yra toks sisteminis mechanizmas, kur daug tarpusavyje susijusių indų sueina“, – teigė LB valdybos pirmininkas.

Finansų ministrė Gintarė Skaistė anksčiau sakė, kad mokestinių lengvatų pasiūlymai bus planuojami po išsamių diskusijų, todėl galimi įstatymų pakeitimų projektai nukeliami vėlesniam laikui, ne artėjančiai pavasario Seimo sesijai.

Anot G. Skaistės, dabar, esant dideliam neapibrėžtumui dėl pandemijos, būtų ankstyva priimti mokestinius pakeitimus.

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė pabrėžė, kad mokesčių pakeitimai turėtų būti vertinami matant bendrą kontekstą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mhm

Mhm portretas
tokie pablevyzgojimai yra viskas, už ką jis tūkstančius kas mėnesį gauna.

kalbininkas iš provincijos

kalbininkas iš provincijos portretas
peržiūrėti yra žodžio padidinti sinonimas

Kiaulės akių

Kiaulės akių portretas
Vis ta pati žvilgsnį rodo.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių