Užimtumo tarnyba: praėjusi savaitė išsiskyrė didele pardavėjų paklausa

Praėjusi savaitė išsiskyrė didele pardavėjų ir kasininkų paklausa, tuo metu kurortai sezoninio darbo pasiūlymais šiemet neišsiskiria, teigia Užimtumo tarnyba.

Pasak tarnybos apžvalgos, pardavėjų ir pardavėjų kasininkų ieško ne tik prekybos centrai, bet ir mažos prekybos įmonės, tęsiančios veiklą sušvelninus karantiną. Taip pat ieškoma virėjų, apsaugos darbuotojų, degalinės operatorių. Įsidarbinimo galimybės mažėjo nekvalifikuotiems darbininkams, nors jie sudaro beveik ketvirtadalį visų darbo pasiūlymų.

Tarnybos teigimu, šalyje registruota 324 (9,6 proc.) sezoninių darbų pagalbiniams darbininkams viešųjų erdvių aplinkos priežiūrai, lauko aplinkai tvarkyti, darbui sandėliuose, vaikų stovyklose, prekių fasuotojų šventinei atributikai fasuoti ir gaminti.

„Kurortai šiemet neišsiskiria sezoniniais darbo pasiūlymais: Palangoje registruotos 8 laisvos darbo vietos kambarinėms ir pagalbiniams darbininkams, Druskininkuose – 3 pagalbiniams darbininkams ir valytojams, Nidoje, Šventojoje ir Birštone – nė vieno darbo pasiūlymo“, – nurodo Užimtumo tarnyba.

Nurodoma, kad daugiau darbo galimybių buvo žemės ūkio ir žmonių sveikatos priežiūros ir socialinio darbo sektoriuose. Žemės ūkyje ieškoma pagalbinių darbininkų, traktorininkų, nekvalifikuotų sodininkystės ir daržininkystės ūkio derliaus nuėmėjų. Žmonių sveikatos priežiūros ir socialinio darbo sektoriuje ieškota slaugytojo padėjėjų, socialinio darbuotojo padėjėjų ir pagalbinių darbininkų.

Daugiausiai laisvų darbo vietų Užimtumo tarnybos informacinėje sistemoje registravo „Maxima LT“, kuri ieško pardavėjų kasininkų, prekybos salės darbuotojų, krovikų, prekių atsargų krovėjų ir kitų darbuotojų visoje šalyje. „BSS grupė“ ieško apsaugos darbuotojų, valytojų, Ignalinos atominė elektrinė – šaltkalvių, elektromonterių, radioaktyviųjų atliekų perdirbėjų ir kitų darbuotojų. „Krekenavos agrofirma“ ieško skerdikų, mėsos išpjaustytojų, automobilinės cisternos vairuotojų, dešrų gamintojų ir mėsininkų, „Palink“ – pardavėjų kasininkų, mėsininkų, prekybos salės darbuotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

B.B.d

B.B.d  portretas
Mokėk gera alga , ir neapvagink būsimo darbuotojo ... Ateinu tada dyrbt ... Pelnai didžiuliai , o moka MMA ... GĖDA :-///. Už MMA patys dyrbkit ,direktoriai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių