Spręs dėl paskolos Lietuvai koronaviruso krizės pasekmėms mažinti

  • Teksto dydis:

Šiaurės investicijų banko (ŠIB, Nordic Investment Bank) valdyba ketvirtadienį turėtų spręsti ar suteikti Lietuvai paskolą, kuri būtų naudojama koronaviruso COVID-19 krizės pasekmėms mažinti.

Finansų ministerija BNS yra patvirtinusi, kad Lietuva yra pateikusi prašymą ŠIB dėl paskolos suteikimo COVID-19 padariniams mažinti. Planuojamos paskolos dydžio ir trukmės ministerija nenurodė.

Šiaurės ir Baltijos šalių ministrai praėjusią savaitę paragino ŠIB maksimaliai skolinti koronaviruso krizės paveiktam regionui ir taip remti ekonomikos stabilizavimą.

ŠIB kovo 25 dieną Estijai suteikė 750 mln. eurų 15 metų trukmės paskolą už kintamas palūkanas – Euribor plius 0,32 procentinio punkto. Lėšas planuojama panaudoti šalies ekonomikai, verslumui skatinti, gyventojams remti.

Seimas dėl koronaviruso krizės nuo 904,6 mln. iki 5,4 mlrd. eurų neseniai padidino šių metų Vyriausybės grynojo skolinimosi limitą. Finansų ministras Vilius Šapoka teigė, kad Vyriausybė skolinsis ir Lietuvoje, ir tarptautinėse rinkose, o 5,4 mlrd. eurų suma nėra galutinė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tikslas

tikslas portretas
ne žmonės, o pinigai. Todėl ir rujoja Karbauskis, Skvernelis, Variūga - jų koronavirusas, už kiek nori, už tiek parduos. O opozicija prie ko čia. Jiems aišku špyga. Valstiečių partija keis pavadinimą į koronaviruso partiją.

Tu

Tu portretas
Tai viska isvogs,o zmonems paprastiems atiduot reikes.

Grb Prezidente

Grb Prezidente portretas
Jūs kaip bankų specialistas, puikiai žinote apie Lietuvos turėtas užsienio valiutos atsargas apie 8 milijardai €, buvusias Lito panaikinimo dienai. Atėjo laikas šias atsargas panaudoti dabar, o ne nerti tautai naujų skolų jungą. Kam skolintis, jei turi savo?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių