Smulkus ir vidutinis verslas žada keiptis į teismą dėl veiklos ribojimo

Leidimo atnaujinti veiklą iš Vyriausybės kol kas nesulaukę verslininkai žada kreiptis į teismą, sako Smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos pirmininkė Dalia Matukienė. Tuo pat metu ji užsimena turinti viltį, jog Vyriausybė priims sprendimus, dėl kurių kreiptis į teismą nereikėtų.

„Visas verslas yra pasirengęs, viską susipirkę. Bent jau tai sumai, kurie susipirko visus dalykus, kad apsaugotų ir padarytų, tai bent jau tai sumai ruošiasi pateikti ieškinį“, – BNS ketvirtadienį sakė D. Matukienė.

Pasak jos, teismui bendrą ieškinį pateiks atskiros įmonės. D. Matukienės teigimu, šiuo metu veiklos atlaisvinti negali apie 70 tūkst. įmonių ir maždaug tiek pat užsiimančių individualia veikla ar turinčių verslo liudijimus, tačiau ji neįvardino, kiek jų žada kreiptis į teismą.

„Yra surinkti dabar 9 tūkst. parašų šiai dienai, o kiek jų bus rytoj, šeštadienį, negaliu pasakyti“, – sakė D. Matukienė.

„Priklausomai nuo to, kiek verslininkų, nes mes kaip taryba kreiptis negalime, bet kiek verslininkų pareikš savo pretenzijas. Jie jas reiškia jau dabar teisininkams, vartotojų teisių asociacija jau pateikė pretenziją Ekonomikos ir inovacijų ministerijai ir Vyriausybei, o ieškiniai yra ruošiami“, – kalbėjo ji.

Vis dėl to ji sakė besitikinti, kad Vyriausybė artimiausiu metu pakeis savo poziciją ir ginčų teisme bus galima išvengti.

„Aš turiu dar mažą viltį, kad gal nereikės (kreiptis į teismą – BNS) Šiandien vyksta vienas jau teismas dėl verslo šakos uždarymo, dar nuo šito daug kas priklausys ir nuo to, ar Vyriausybė galvoja kad smulkusis verslas yra vertas dirbti“, – pridūrė ji.

Vilniaus apygardos administracinis teismas ketvirtadienį ketina skelbti sprendimą dėl „Aukštaitijos implantologijos klinikos“ skundo, kuriuo prašoma atlyginti žalą dėl karantino metu įvestų draudimų teikti paslaugas.

Teismui skundą pateikusi odontologijos ir grožio paslaugų įmonė teigė, kad Vyriausybė kovo viduryje viršijo įgaliojimus, uždarydama verslus ir prašė atlyginti 70 tūkst. eurų žalą dėl negautų pajamų ir susidariusių išlaidų.

Vyriausybė trečiadienį nusprendė kol kas nešvelninti karantino reikalavimų, nors anksčiau buvo skelbta, kad Ministrų kabinetas turėtų apsispręsti dėl ne maisto prekių parduotuvių ir kirpyklų atidarymo.

Prie Vyriausybės veikianti ekspertų komisija antradienį siūlė karantino režimo kol kas nekeisti.

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė trečiadienio vakarą atsiprašė, kad Vyriausybė buvo sukėlusi lūkesčių sušvelninti karantiną, o toks sprendimas nebuvo priimtas.

Premjerės teigimu, Vyriausybė „dėl principinės karantino laisvinimo schemos“ turėtų apsispręsti kitą pirmadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomone

nuomone portretas
Verslas jus verslas dievui rasykit laiska apskuskit covida reikalaukit kad nubaustu Gatviu valyti eikit ar kitokio darbo ieskokit kol tie jusu skuduriniai bizniai prasides Kirpejos zinau kad namie dirba tegul nesiskundzia.

Anonimas

Anonimas portretas
Kreipkites I pona Z.Dargeviciu-prezidenta,kuris didziuojasi savimi, pamindamas savo praeiti,pareiksdamas, jog tai buvo sukurpta byla pries ji,(itariamas buvo kysininkavimu neskaidrumu ir t.t),prisimindami netolima kaip verslininko praeiti su vaistu gamyba (rasta zalingu priemaisu),- jis pades savo apsukrumu, patirtimi , kuria igijo kaleime, sukurps vyriausybei laiska del smulkiuju verslininku.... jeigu pavyks ji ikalbeti, jis juk is stambiuju .

ko laukiate n e r y ž t i n g i verslininkai?

ko laukiate n e r y ž t i n g i  verslininkai? portretas
būtina daryti ,o ne ž a d ė t i,--juk valdantieji r a m i a u s i a i miega OŽIO tvarte ---negi n e ž i n o t e , jog KONSERVATORIŲ programoje gelbėti v e r s l i n i n k u s n e n u m a t y t a, galima manyti ,kad sąmoningai ŽLUGDOMAS s m u l k u s i s verslas.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių