Šiaulių bankui teks sumokėti 440 tūkst. eurų baudą

  • Teksto dydis:

Teismas paliko galioti Šiaulių bankui skirtą 440 tūkst. eurų baudą, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė bankas.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas trečiadienį paliko galioti Vilniaus apygardos administracinio teismo spalio sprendimą, perpus sumažinusį Lietuvos banko 2019 metais bankui skirtą 880 tūkst. eurų baudą.

„Byla apeliacinės instancijos teisme buvo nagrinėjama abiem ginčo šalim pateikus apeliacinius skundus. Nutartis neskundžiama ir įsiteisėja nuo jos priėmimo dienos, todėl bauda bus sumokėta nedelsiant“, – teigiama banko pranešime.

Teismas bankui buvo sumažinęs baudą, nes, anot jo, Šiaulių bankas užtikrino procedūras, tačiau kai kuriais atvejais buvo padaryta nedidelių pažeidimų. Be to, anot teismo, bankas bendradarbiavo su Lietuvos banku, siekė pašalinti trūkumus.

Teismo nuomone, 440 tūkst. eurų bauda užtikrins atgrasomąjį poveikį ir atitiks proporcingumo ir adekvatumo kriterijus.

Teismas atmetė Šiaulių banko prašymą panaikinti baudą ir skirti įspėjimą.

2019 metų rugpjūtį LB skyrė 880 tūkst. eurų baudą Šiaulių bankui, nes jis netinkamai vertino pinigų plovimo ir teroristų finansavimo rizikas, taip pat nebuvo įdiegęs tinkamo klientų rizikos vertinimo metodo.

Šiaulių bankas į teismą kreipėsi 2020 metų pabaigoje. VAAT skundą buvo atmetęs kaip nepagrįstą, o Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas pernai lapkritį šį sprendimą panaikino ir perdavė bylą nagrinėti iš naujo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liutauras

Liutauras portretas
Specialiai baudas deda, kad eilini zmogeli daugiau numelsti su mokesciais bankui

Vartotojas

Vartotojas portretas
Tokius silpnesnius bankus tik ir sugeba nubausti, o kitų seb swedbank bijo net rašyti žiniasklaidoje negirdėjau kad butų nubaudę

Ne bankas

Ne bankas portretas
sumokes,o biedniausi jo klijentai!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių