Septyni žingsniai taupymo link: viskas daug paprasčiau nei atrodo

  • Teksto dydis:

Statistikos departamentui kas mėnesį skelbiant apie vis kylančias produktų kainas, dažnas iš naujo formuoja apsipirkimo įpročius. Dėl augančių kainų tenka iš naujo įvertinti savo poreikius, t.y. mokytis taupyti, atsisakyti mėgstamų produktų, ieškoti pigesnių alternatyvų. Asmeninių finansų ekspertai pažymi, kad tai nesudėtinga. Tereikia atsiminti kelis dalykus, kuriuos susistemino LNK.

Kad tai nebūtų spontaniškas pirkimas, kuris gali paploninti jūsų piniginę, išmokite planuoti. Pirmiausia – pradėkite nuo valgiaraščio plano. Suplanuokite, ką valgysite šiandien arba visą šią savaitę. Turėdami prieš akis valgiaraštį galėsite geriau planuoti, kokių produktų jums reikia. Pirkite tik tai, ką tikrai suvartosite. Žinoma, būtinas produktų sąrašas. Perkant be jo, rizika prisipirkti įvairiausių skanumynų – tikrai padidėja.

Antra – jūsų šaldytuvas. Peržiūrėkite visus jame esančius produktus. Juk taupymas ir maisto išmetimas – nesuderinami dalykai, o jus norite gyventi ir taupiai, ir tvariai. Peržiūrėkite visų šaldytuve esančių produktų galiojimo laiką, pasistenkite suvartoti produktus, kurių galiojimo laikas baiginėjasi. Jei ne – perdėkite juos į šaldiklį. Šaldytuvo revizijai reikėtų skirti bent vieną dieną per savaitę.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Trečia – nufotografuokite savo šaldytuvo turinį. Turint nuotrauką bus lengviau apsipirkti. Matysite, kokių produktų trūksta. Su nuotrauka bus lengviau apsipirkti ir internetu.

Ketvirtas žingsnis – patvirtinkite pirkinių biudžetą. Suskaičiuokite, kiek norite sutaupyti, kiek gali kainuoti jūsų prekės, ir nustatykite biudžetą, kiek galite sau leisti. Nustatytas biudžetas padės ir apsiperkant e.būdu. Stebėkite pirkinių krepšelio sumą ir jei ji pasieks jūsų nustatytą ribą, peržiūrėkite produktus ir tikrai atsiras tokių, kurių galite atsisakyti.

Kai jau turite sąrašą, biudžetą ir šaldytuvo nuotrauką, galite eiti į parduotuvę. Ten vadovaukitės penkta taisykle – neikite apsipirkti alkani. Įrodyta, kad tuščiu skrandžiu mes išleidžiame kur kas daugiau.

Šeštas žingsnis – apsipirkti padės įvairios akcijos ir specialūs pasiūlymai. Perkant akcijos prekes, galite sutaupyti net keliolika eurų. Tiesa, neperlenkite lazdos. Vaikantis akcijų galite ne tik nesutaupyti, bet ir išleisti daugiau. Jums padės prekių sąrašas ir suplanuotas biudžetas.

Septintas ir paskutinis žingsnis, padėsiantis sutaupyti, – žinomų prekės ženklų pakeitimas. Dažnai mūsų krepšelyje atsiranda jau išbandytų ir pamėgtų prekių ženklų produktų, bet nereikia bijoti pabandyti ir kitų. Pvz., duona skirtingose pakuotėse ir skirtingų gamintojų kainuos skirtingai, bet tai nereiškia, kad skirsis ir skonis ar kokybė.

Įpročiams susiformuoti reikia dviejų savaičių, todėl netrukus išmoksite taupiau apsipirkti. Toks septynių žingsnių planas tinka perkant ne tik maisto produktus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha ha ha ... atsisakykit valgyt sutaupysit pinigu ,

cha  ha  ha ... atsisakykit valgyt sutaupysit pinigu ,  portretas
kaipo sake viena Briuseline sutre is vokietijos , plaukit tik intymias vietas -kad nedvoktumet , tualete nenuleidinekit vandens kol neprisiksit iki virsaus , patrombuokit su subine suda ir sikit toliau ,-tapykit vandeny . ismokit apsirengt patamsy , sutaupysit elektros , grauzkite kruopas nevirtas - [tai sveika dantims] -taip sutaupysit dujas... ir gale menesiois sutaupytos pinigu sumos galesit nusipirkt kojines , arba atidet pagrabuj pinigu

To pasipūtėliams

To pasipūtėliams portretas
O ką vyriausybė? Svarbiausia tema lgbt ir narkotikai

Taupyti

Taupyti portretas
reikia kaip uzsienyje : streikai,vyriausybe ant sakiu - ziurek ir nebereikia taupyti! O 30 metu tylint - taupyti nebelieka ka.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių