Šeimos kortelė leidžia sutaupyti net iki 1 tūkst. eurų

Trečius metus veikiančia Šeimos kortele su lengvatomis daugiavaikėms šeimoms jau naudojasi daugiau kaip 26 tūkst. Lietuvos šeimų – dvi iš trijų šeimų, turinčių teisę į šią kortelę, pranešė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM).

„Kartu su kiekvienu prisijungiančiu prie Šeimos kortelės programos verslu ar įstaiga atsiveria naujos galimybės šeimoms. Dėkojame ilgalaikiams Šeimos kortelės partneriams, ypač kviečiame savivaldybes apsvarstyti, kokias viešąsias paslaugas galėtų gauti Šeimos kortelę turinčios šeimos ir prisijungti prie šios iniciatyvos“, – sako Šeimos korteles administruojančio Socialinių paslaugų priežiūros departamento atstovė Rasa Žemaitė.

Daugiavaikių šeimų asociacijos „Mes“ atstovė Indrė Petrauskienė sako, kad su šeimos kortele kai kurios šeimos sutaupė beveik iki tūkstančio eurų.

„Džiugu atrasti verslus, kurie nori prisidėti prie šeimų gerovės, kad joms būtų lengviau ir geriau sektųsi. Iš kortelės partnerių sužinome, kad yra šeimų, pasinaudojusių Šeimos kortelės teikiamomis nuolaidomis ir sutaupiusių 100 ar net beveik 1000 eurų. Tai neįtikėtina“, – pranešime cituojama I. Petrauskienė.

Šiuo metu Šeimos kortelės programoje dalyvauja 280 partnerių, prekes ar paslaugas su šia kortele galima įsigyti maždaug 2 tūkstančiuose vietų.

Šeimos kortelės populiarumu išsiskiria Vilniaus miesto savivaldybė – šia kortele naudojasi 87 proc. savivaldybėje gyvenančių ir teisę į Šeimos kortelę turinčių šeimų. Klaipėdos mieste ja naudojasi 78 proc. tokią teisę turinčių šeimų, Kauno miesto – 77 proc., Šiaulių miesto – 68,32 procento.

Yra šeimų, pasinaudojusių Šeimos kortelės teikiamomis nuolaidomis ir sutaupiusių 100 ar net beveik 1000 eurų.

Neringos savivaldybėje kortelę turi 80 proc. ją įgyti galinčių šeimų, Pagėgių – 77,5 proc., Visagino – 71 proc., Marijampolės – 64,56 proc., Elektrėnų – 64,27 proc. savivaldybės. Pasak pranešimo, didžiausias pokytis per šiuos metus įvyko Rokiškio ir Molėtų savivaldybėse, kur kortelių turinčių šeimų dalis išaugo beveik 5 proc. punktais.

Šeimos kortelės svetainėje veikiančiu interaktyviu privilegijų žemėlapiu domėtasi beveik milijoną kartų. Su šiuo žemėlapiu Šeimos kortelės programėlėje galima pagal savo buvimo vietą atrasti visus privilegijas teikiančius partnerius.

Šeimos kortelė suteikia lengvatas ar nuolaidas paslaugoms, prekėms bei renginiams ir kitas naudas, ją naudotis gali šeima, kurioje auga trys ir daugiau vaikų, įvaikių ar nuolatinių globotinių iki 18 metų.

Į gausios šeimos gretas patenka ir pilnamečiai vaikai iki 24 metų, jei jie neturi savo vaikų ir mokosi bendrojo ugdymo mokykloje, profesinėje mokykloje pagal formaliojo ugdymo programą pirmajai kvalifikacijai įgyti ar studijuoja aukštojoje mokykloje pagal nuolatinės studijų formos programą.

Gausioje šeimoje gali būti du tėvai ar vienas iš tėvų. Jei pora išsiskiria, gausios šeimos statusas lieka tam iš tėvų, su kuriuo teismo sprendimu lieka gyventi trys ir daugiau vaikų. Kortelę gauti gali ir šeima, kurioje auga vaikai iš ankstesnių santuokų, kai šeimoje iš viso yra trys ar daugiau vaikų, nepriklausomai nuo to, kurioje santuokoje vaikai gimė.

kortelė taip pat suteikiama neįgalųjį slauganti šeima, t. y.  kurioje kartu su tėvais gyvena vaikas, kuriam nustatytas neįgalumo lygis, arba darbingo amžiaus nesusituokęs asmuo, kuriam nustatytas specialusis nuolatinės priežiūros, pagalbos arba specialusis nuolatinės slaugos poreikis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių