Seimo komitetas nepritarė siūlymams dėl kaitinamojo tabako akcizų

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas trečiadienį nepritarė parlamentarų siūlymams dėl kaitinamojo tabako akcizų.

Liberalų frakcijos nariai siūlė kaitinamojo tabako akcizams taikyti 2020 metais planuojamą akcizo dydį, siekiantį 78,5 euro už toną, argumentuodami, kad pasyvaus rūkymo atžvilgiu kaitinamojo tabako rūkalai yra geresnė alternatyva negu įprastinės cigaretės ir sukelia mažesnę žalą rūkančiųjų aplinkiniams.

Tuo metu socialdarbietis Rimantas Sinkevičius siūlė įstatymo įsigaliojimą nukelti iki kitų metų liepos, vietoje dabar numatyto kovo mėnesio.

Įregistruotose įstatymo pataisose siūloma, kad akcizas didėtų nuo 78,5 iki 113,2 euro už kilogramą.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga yra teigęs, kad, tarptautinių organizacijų manymu, akcizai yra pats efektyviausias būdas mažinti tabako vartojimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rinkėjas

Rinkėjas portretas
Pastovėkit pusvalandį Saltoniškėse tai Jums nei rūkyt nei gert nesinorės.Vietoj šitiek medžių išvien betonas ir išmetamosios dujos. Ačiū Šimašiui ir Verygai už rūpesti mūsų sveikata.

manau

manau portretas
Akcizus reiketu didinti tom prekem kuriu deka yra naikinama zmogaus sveikata,igyjama priklausomybe.Luosinami zmoniu likimai ,alkoholis ,cigaretes .narkotikai ,raminantis vaistai,tame tarpe kaitinamas tabakas ir ne tik tabakas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių