Seime liko paskutinis balsavimas dėl azartinių lošimų reklamos uždraudimo

Seimas linkęs nuo 2025 metų gegužės uždrausti visų azartinių lošimų reklamą, išimtys būtų taikomos sporto varžyboms ir renginiams, sporto organizacijų rėmimui – reklama šiose srityse būtų galima numatant pereinamąjį laikotarpį iki 2028-ųjų.

Seimas antradienį po svarstymo pritarė tokioms Azartinių lošimų įstatymo pataisoms: už balsavo 56 Seimo nariai, balsavusių prieš nebuvo, susilaikė 17.  Galutinis balsavimas vyks vėliau.

Reklama nebūtų laikomas lošimų organizatoriaus pavadinimo ar prekės ženklo skelbimas ant jo buveinės ar lošimų vietos pastato. Informacija apie lošimų rūšis galėtų būti skelbiama tik lošimų vietoje ar įmonės svetainėje, leidiniuose, skirtuose tik lošimų verslo specialistams.

Lažybų reklama būtų galima, tik jeigu nebūtų jokių informacijos, technologinių sąsajų su lažybas organizuojančios bendrovės interneto svetaine.

Televizijoje, radijuje ir internete lažybų reklamą nuo 6 iki 18 valandos būtų galima transliuoti ne daugiau kaip du reklaminius intarpus po 20 sekundžių per valandą, o nuo 18 iki 24 valandos – ne daugiau kaip vieną tokį pat intarpą.

Interneto svetainėse skelbiama lažybų reklama negalėtų būti iškylančiuose languose (pavyzdžiui, uždengtų visą ar dalį turinio, langai neleistų pasiekti puslapio turinio neatsakius į juose esančią užklausą).

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas siūlo drausti lažybose naudoti įrenginius ir siūlyti lažintis dėl realiu laiku specialiai kuriamų įvykių.

Taip pat siūloma neleisti skleisti informacijos apie lošimų bendrovės bet kokius viešus renginius, veiklas, fizinių ir juridinių asmenų rėmimą, išskyrus sporto renginių, organizacijų ir sportininkų rėmimą. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

nelošiantis

nelošiantis portretas
Senai turėjo būti uždrausta ta lošimų reklama, kurią kiša visur visą parą. Bet lobistai apsilankis Seime ir "iš to debesies nebus lietaus"

Anonimas

Anonimas portretas
netikiu kad pridurkai uždraus reklama.

Uzdrausti butina

Uzdrausti butina portretas
VISA REKLAMA! Ji yra invazija i zmogaus samone ir vykdoma prievartiniu budu. Tai - neteiseta!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių