S. Skvernelis: šalies ekonomika atlaiko pandemijos iššūkius

  • Teksto dydis:

Lietuvos ekonomika sėkmingai atlaiko koronaviruso sukeltus iššūkius, o prie to prisidėjo ir valstybės suteiktos ekonomikos gelbėjimo priemonės, teigia premjeras Saulius Skvernelis, vertindamas antrojo karantino laikotarpio šalies ūkio raidos rodiklius.

„Naujausia ekonomikos analizė rodo, kad Lietuvos verslas parodė puikius išlikimo instinktus. Mūsų ekonomikos atsigavimas – vienas sparčiausių Europoje. Džiaugiuosi, kad prie to prisidėjo ir skubiai sutelktos valstybinės ekonomikos gelbėjimo priemonės“, – Vyriausybės kanceliarijos pranešime  cituojamas S. Skvernelis.

Jis kartu pabrėžė, jog svarbu užtikrinti visos šalies atsparumą naujiems COVID-19 protrūkiams, kad „nereikėtų drastiškai stabdyti ekonomikos“.

Finansų ministerijos ketvirtadienį paskelbtoje naujausioje ekonomikos apžvalgoje, be kita ko, teigiama, kad vidaus vartojimo rinka Lietuvoje atsigauna, gyventojų nuotaikos gerėja, o jų išlaidos parduotuvėse bei paslaugų teikimo vietose auga. Mažmeninės prekybos rezultatai rodo, kad namų ūkių vartojimas pasiekė prieš karantino pradžią buvusį tempą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Visi tie seime yra vagys, prisivogę belenkiek liaudžiai ir pensininkams moka mažus pinigus, o patys sėdi atsipūte savo krėsluose ir galvoje kaip čia paimti daugiau pinigų iš žmonių. Tokias afioras susuke jie baisu tokia valdžiai, kaškokie velniai ten sėdi .

Analitikas

Analitikas portretas
Verslas “atsigauna”, nes taip reikia politikams, juk arteja rinkimai, o po rinkimų pamatysime tikrą realų vaizdą.

Nuomone

Nuomone portretas
Mentas melagis ir vagis
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių