S. Skvernelis apie paramos verslui schemą: pirmiausiai klausimas turi būti aptartas su verslu

Ekonomikos ir inovacijų ministerijai trečiadienį pristačius ketinimus Vyriausybei teikti siūlymus dėl pagalbos priemonių verslui atrankos kriterijų pakeitimų, laikinasis premjeras Saulius Skvernelis sako, kad formaliai klausimas Vyriausybėje galėtų būti svarstomas po to, kai bus išdiskutuotas su socialiniais partneriais.

„Nebuvo formaliai diskutuota, neformaliai buvo, bet ministrui pasiūlyta išnaudoti ekonomikos darbo grupę ir su socialiniais partneriais, su verslu padiskutuoti šiais klausimais, išgirsti jų nuomonę, argumentus ir tik tada diskusiją perkelti į Vyriausybę”, – trečiadienį nuotolinėje spaudos konferencijoje sakė S. Skvernelis.

Ekonomikos ir inovacijų viceministrė Jekaterina Rojaka kiek anksčiau trečiadienį sakė, kad galėtų būti atsisakoma nuostatos dėl sektorinio įmonių vertinimo.

„Apyvartą šiandien galime išskaičiuoti tik iš PVM mokėtojo. PVM mokėtojai sudaro tik trečdalį visų įmonių. Dabartinė statistika tiesiog yra nepilna. Modeliavome ir 2018 metų pagrindu, juo viskas puikiai modeliuojasi. Pagal 2020 metų statistiką neturime pilno paveikslo ir, deja, turime konstatuoti, kad šis antras kriterijus yra tiesiog neveiksnus“, – žurnalistams teigė ekonomikos ir inovacijų viceministrė Jekaterina Rojaka.

„Todėl siūlome apsiriboti tiesiog apyvartos kritimu ir judėti plačiai žiūrint į rinką, fiksuojant įmones, patyrusias 30 proc. ar didesnį apyvartos kritimą“, – pridūrė ji.

Kitą savaitę šie siūlymai planuojami teikti galutiniam svarstymui Vyriausybei. Jei Ministrų Kabinetas tam pritartų, verslą parama galėtų pasiekti jau pirmomis sausio dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių