Rusijos ir Ukrainos verslininkai skrydžių draudimo išvengia per Vilnių

  • Teksto dydis:

Ukrainai balandį uždraudus nereguliarius skrydžius iš Rusijos ar į ją, privatūs abiejų šalių verslininkų orlaiviai Vilniuje leidžiasi vos keletui minučių tam, kad išvengtų draudimo skristi tiesiogiai, rašo portalas 15min.lt.

Pasak portalo, iš Rusijos atskridę orlaiviai nusileidžia Vilniuje ir netrukus kyla skrydžiui į Ukrainą arba atvirkščiai. Tai reiškia, kad jų skrydis jau fiksuojamas iš Vilniaus į Rusiją arba Ukrainą.

„Pastebime nežymų skrydžių Ukraina-Vilnius-Rusija ir atvirkščiai padidėjimą dėl draudimo skristi tiesiogiai Ukraina-Rusija ir atvirkščiai“, – teigia Lietuvos oro uostų atstovas žiniasklaidai Tadas Vasiliauskas.

Bendrame oro uosto pajamų kontekste tokie skrydžiai sudaro nedidelę dalį, todėl apčiuopiamo poveikio pajamoms, pasak oro uostų atstovų, padažnėję skrydžiai kol kas neturi.

Portalas kaip vieną iš tokių skrydžių pavyzdžių įvardijo balandį Vilniuje nusileidusį privatų lėktuvą, priklausantį Ukrainos politikui Viktorui Medvedčukui, artimam Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui. „Flightradar24“ sistema parodė, kad jis atskrido iš Rusijos. Vos pusvalandį praleidęs oro uoste, jis pakilo skrydžiui į Ukrainą.

Tiesa, aviacijos ekspertas Simonas Bartkus pastebėjo, kad Vilnius tėra vienas iš miestų, kur leidžiamasi apeinant minėtą Kijevo draudimą.

BNS primena, kad Ukrainos vyriausybė balandžio pradžioje nusprendė uždrausti nereguliarius (užsakomuosius) skrydžius iš Rusijos ar į ją, kuri atitinkamame nutarime įvardyta šalimi-agresore, išskyrus būtinus tarptautinių organizacijų misijų veiklai užtikrinti.

Ukrainos vyriausybės sprendimu, reguliaraus oro susisiekimo su Rusija draudimas įvestas 2015 metų lapkričio pabaigoje. Toks sprendimas buvo argumentuotas tuo, kad „Rusija gali pasinaudodama Ukrainos oro erdve provokacijoms rengti“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Beda

 Beda portretas
duria kas tik nori ir net finansiskai.

rrr

rrr portretas
ta lt darosi kazkokia kontrabandistu ir teroristu tarpininke...ko jie per minska neskrenda...okupantines salies okupantams talkininkaujat...

Lietuvai

Lietuvai portretas
kokia nors nauda iś to yra?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių