PST vadovas neatskleidžia, ar įmonė ketina parduoti verslo centrą Šeškinėje

Vienai didžiausių Lietuvos statybų bendrovių Panevėžio statybos trestas (PST) ketinant pasirašyti taikos sutartį su Valstybine mokesčių inspekcija (VMI) dėl 5,8 mln. eurų skolos išmokėjimo dalimis, PST vadovas sako, jog kol kas nėra sprendimo parduoti verslo centrą Vilniuje ir taip padengti skolą.

Egidijus Urbonas, motyvuodamas komercine paslaptimi, BNS neatskleidė, ar tokių planų esama.

„Tas nekilnojamas turtas bendrovei per dukterines kompanijas priklauso, todėl ir yra esminė sąlyga iš VMI, kad jeigu mes parduodame, nes jo vertė yra ženkli, tai pardavus, kad mes prioritetą skirtume atsiskaitymui su VMI. Tai tikrai nesuponuoja jokiu būdu, kad mes įsipareigojame jį parduoti“, – BNS trečiadienį teigė E. Urbonas.

„Kadangi ne apie tai buvo esminis pranešimas, nenoriu plėsti tos temos, sprendimo dėl pardavimo šiai dienai nėra. Nėra (derybų – BNS), tai bendrovės komercinė paslaptis ir negaliu šito net komentuoti“, – kalbėjo jis.

Viena sutarties su VMI sąlygų numato, kad PST antrinei įmonei „Šeškinės projektai“ pardavus Ukmergės gatvėje Vilniuje esančio verslo centro „U219“ turtą ar verslą, per tris mėnesius PST susigrąžins įmonei suteiktą paskolą ir gautus pinigus skirs padengti skolą.

„Šeškinės projektai“ 30 mln. eurų vertės biurų pastatą „U219“ baigė statyti 2020 metų rugsėjį.

2021 metų veiklos ataskaitoje PST skelbė, kad 2020 metų gruodį PST antrinei įmonei buvo suteikusi 23,662 mln. eurų paskolų, o 2021 metų rugsėjį „Šeškinės projektai“ iš „OP Corporate Bank“ ir „Citadele“ pasiskolino 20 mln. eurų bei grąžino PST dalį suteiktos paskolos ir palūkanų – 17,934 mln. eurų.

PST akcininkai trečiadienį pritarė pritarė taikos sutarties sąlygoms – pagal ją 5,8 mln. eurų skola VMI būtų išmokėta per ketverius metus – per tą laiką bendrovė nemokės dividendų, neteiks naujų paskolų, įkeis skolos vertės savo ir antrinių įmonių turtą. Pasirašius sutartį bus panaikintas įmonės turto areštas.

Konkurencijos taryba 2017 metais PST skyrė skyrė 8,5 mln. eurų baudą už tai, kad ji kartu su įmone „Active construction management“ (buvusi „Irdaiva“) buvo sudariusios kartelinį susitarimą, dalyvaudamos Vilniaus savivaldybės skelbtuose darželių atnaujinimo konkursuose.

Skola su palūkanomis ir delspinigiais buvo pasiekusi apie 10,3 mln. eurų. Dalį baudos PST jau sumokėjo.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių