Pristatoma Lietuvos kosmoso sektoriaus plėtros koncepcija

  • Teksto dydis:

Ekonomikos ir inovacijų ministerija pirmadienį Vilniuje pristatys Lietuvos kosmoso sektoriaus plėtros galimybes.

Visorių informacinių technologijų parke jas pristatys jo vadovas ir Kosmoso technologijų klasterio koordinatorius Saulius Arelis, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė, viceministrė Eglė Markevičiūtė.

„Siekiant plėtoti kosmoso srities mokslinius tyrimus ir eksperimentinę plėtrą bei skatinti Lietuvos verslą, labai svarbu plėtoti tarptautinį valstybės bendradarbiavimą šioje srityje ir skatinti sektorių įsitraukti į tarptautinius tinklus“, – pranešė ministerija.

Taip pat teigiama, kad Lietuvos kosmoso pramonė turi būti drąsinama bei skatinama sėkmingai dalyvauti Europos Kosmoso agentūros (EKA) ir kitų tarptautinių organizacijų veikloje.

Visorių informacinių technologijų parkas nuo 2019 metų organizuoja NASA ir EKA hakatonus Lietuvoje, subūrė mentorių tinklą, kuris vienija kosmoso technologijų verslo profesionalus.

Lietuvos kosmoso klasterio įmonės jau dalyvauja bendruose projektuose ir misijose su NASA, Europos kosmoso agentūra, bendrovėmis „Airbus Defence & Space“, „Thales Alenia Space“, „British Telecom“ ir kt.

VITP teigimu, šiuo metu pasaulyje veikia per 10 tūkst. kosmoso technologijų įmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip tai kur

kaip tai kur portretas
vilniuje,tik tai vilniuje ir niekur kitur išskyrus vilnių

Anonimas

Anonimas portretas
Mano vizija - naujieji Vasiūkai Garliavoje. Požeminis kosmodromas!

Anonimas

Anonimas portretas
Kur statysim kosmodromą ?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių