Priemonė medikų atostogoms pratęsta iki gruodžio vidurio

200 eurų priemonė medikų poilsiui pratęsta iki šių metų gruodžio 15 dienos, pranešė Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

„Dėl susiklosčiusios dabartinės padėties – COVID-19 pandemijos, paskelbto karantino ir išaugusio darbo krūvio – medikams yra sunkiau pasinaudoti šia priemone. Atsižvelgdami į tai bei suprasdami, kad dalies turizmo paslaugų teikimas yra apribotas, nusprendėme pratęsti šios priemonės terminą iki gruodžio vidurio“, – pranešime sako laikinoji ekonomikos ir inovacijų viceministrė Vitalija Jankauskaitė-Milčiuvienė.

Pasak ministerijos, priemonėje dalyvauja 867 turizmo paslaugų teikėjai, tarp kurių – 117 kelionių organizatorių, 85 kelionių pardavimo agentai ir 665 apgyvendinimo įstaigos. Paslaugas jau rezervavo beveik 28 tūkst. licencijuotų medikų ir 13,9 tūkst. sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojų, gavusių turizmo paslaugų kuponus.

Priemonę administruojančios viešosios įstaigos „Keliauk Lietuvoje“ duomenimis, „Medikų atostogomis“ pasinaudojo jau beveik 33 tūkst. sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojų. Turizmo paslaugų teikėjai yra pateikę 4,8 tūkst. mokėjimo prašymų, jiems jau yra išmokėta kompensacijų už 6,5 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių