Prezidentės kalboje pasigedo dėmesio verslui ir ekonomikai

Prezidentės Dalios Grybauskaitės metinėje kalboje neskirta dėmesio verslui bei ekonomikai, tačiau taikliai įvardinta, kad Lietuvoje trūksta reformų, teigia užsienio investuotojus vienijančio „Investuotojų forumo“ vadovė Rūta Skyrienė.

„Prezidentė yra politikė, dėl kurios man nebūna svetimos gėdos, tai tą kalboje išlaikė. Kalba buvo griežta ir pamokanti, bet verslui dėmesio skirta mažai. Čia yra, man atrodo, tokia ir tabu tema, prezidentė dažniausiai nekalba apie verslą, nebent kalbėdama apie tai, kad verslas turėtų skaidrėti ir būti labiau socialiai atsakingu“, - BNS sakė R. Skyrienė.

Pasak jos, kalboje trūko ir ekonominio šalies vertinimo - nors šalies vadovė kalbėjo apie Vyriausybės siūlomą mokesčių pertvarką, ji buvo tik labai menkai aptarta.

„Šiemet truputį mažoka to ekonominio vertinimo, mokesčių reforma nepaliesta praktiškai“, - teigė investuotojų atstovė.

Man visoje kalboje yra praeinanti gija, kad reikia gyvybiškai svarbių reformų ir kad politinės valios stoka tampa rimta problema.

Tačiau, pasak R. Skyrienės, prezidentė akcentavo, kad Lietuvoje trūksta reformų, teisingai kritikavo bandymą permesti atsakomybę arba vykdant reformas koncentruotis ne į darbą, bet į turto perskirstymą.

„Man visoje kalboje yra praeinanti gija, kad reikia gyvybiškai svarbių reformų ir kad politinės valios stoka tampa rimta problema. Taip kalbant ir apie Darbo kodeksą, dėl delegavimo Trišalei tarybai, ir dėl švietimo reformos, kad vietoj tikrai kokybiškos reformos, kurios, kaip sakė, gyvybiškai Lietuvai reikia, tampa turto dalybomis, perskirstymu ir panašiai, kam visiškai pritariu“, - aiškino R. Skyrienė.

Anot jos, svarbus ir teiginys, kad politinėse partijose trūksta kokybiškų narių, galinčių siūlyti veiksmingas reformas.

„Galbūt pirmą kartą išgirdau tokį dalyką - apie partijų kokybę, kad visgi atėjo laikas partijoms galvoti, kaip turėti kokybiškus narius ir investuoti į tuos žmones, nes aiškiai matoma, kad trūksta kompetencijų ir žinių, todėl, turbūt, reformos ir nevyksta. Ne tai, kad politinės valios stoka, bet daugiau yra nežinojimo“, - BNS teigė investuotojų atstovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
"Prezidentės Dalios Grybauskaitės metinėje kalboje neskirta dėmesio verslui bei ekonomikai" - logiška, pas mus verslas laisvas, o ekonomika... negi yra kam tokias kalbas galima skirt? :(
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių