G. Nausėda: tikslas sumažinti anglies dioksido išmetimą 55 proc. – ambicingas

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad tikslas iki 2030 metų sumažinti anglies dioksido (CO2) emisiją 55 proc. yra ambicingas ir ne taip paprastai pasiekiamas, todėl būtina atlikti nuodugnią kiekvienos šalies analizę ir apgalvoti naštos paskirstymo mechanizmą.

Europos Vadovų Taryboje penktadienį buvo aptartas šis klausimas.

„Tikrai ambicingas tikslas. CO2 emisijos sumažinimas 55 proc. tikrai yra ne taip paprastai pasiekiamas tikslas. Skirtingos šalys pabrėžia skirtingas šalių startines pozicijas, štai kodėl aš ir kiti vadovai akcentavome, kad pirmiausia būtina atlikti nuodugnią kiekvienos valstybės analizę ir apgalvoti sąnaudų arba naštos paskirstymo mechanizmą, kad jis būtų teisingas, adekvatus ir padėtų žaliosioms technologijoms plisti ne kažkokiuose klasteriuose, o visoje ES teritorijoje“, – Briuselyje sakė G. Nausėda.

CO2 emisijos sumažinimas 55 proc. tikrai yra ne taip paprastai pasiekiamas tikslas.

„Šia prasme manau, kad priėmėme gerą tikslą, gerą dokumentą, valstybių vadovai sutarė. Šiek tiek vėliau, pačioje metų pabaigoje, aptarsime daugiau detalių ir sutarsime, kokiu keliu judėti“, – pridūrė šalies vadovas.

Prezidentas teigė, kad tai atitinka „gerovės valstybės tikslą siekti žalios, inovatyvios ir draugiškos aplinkai ekonomikos“.

Pasak G. Nausėdos, aptariant klimato kaitos mažinimo tikslus, buvo atkreiptas dėmesys ir į Astravo atominės elektrinės klausimą.

„Vakar atkreipėme į tai dėmesį, kalbėdami apie klimato kaitą ir apie tai, kad mes negalime suteikti galimybių nelygiavertėmis sąlygomis konkuruoti trečiųjų šalių gamintojams, ypač energetikos, kurie nesilaiko aplinkosaugos, branduolinės saugos standartų“, – sakė G. Nausėda.

Europos Komisija rugsėjo viduryje pristatė planus apsibrėžti ambicingesnį klimato tikslą ir šiltnamio dujų išmetimą iki 2030 metų mažinti mažiausiai 55 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Lietuvos valdžiažmogiai triedžia dėl iškastinio kuro vartojimo , o ES kažkodėl Lenkijai leido anglis kasti iki 2030 metų , O APIE VARTOJIMĄ JIEMS IR KALBOS NĖRA , PAGRINDINIĖ PRIEŽASTIS--KAIP MAŽAS , TAIPIR DURNAS .

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS  ZUBINAS  portretas
GERBIAMIEJI! KLIMATO KAITA - NE ŽMONIŲ VALIOJE!!!!! TAI YRA TREČIASIS ir KETVIRTASIS VYSATOS UŽPROGRAMUOTAS - ŽEMĖS AŠIES FIZINIS JUDĖJIMAS! NE BANDYKITĘ SU JAIS KOVOTI!!!! REIKIA KOVOTI SU - ORO- VANDENS ir UGNIES TARŠĄ!!!

Pats

Pats  portretas
Pats musa ir pats rekia prisirasinejo pasizadejimu su komsokolcu linkeviciu istume lietuva i absurda ir patys mato kad negerai tai iseikit panaikinkit tas sutartis pasiuskit efropa i uzribi
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių