Prezidentas: noriu tikėti, kad 2021 metų biudžetas bus ne ekstremalus

Lietuvos ekonominė situacija įvertinus dabartines pandemijos pasekmes yra patenkinama ir, nors nuosmukis yra neišvengiamas, 2021 metų biudžetas turi būti suplanuotas „ne ekstremalus“, sako prezidentas Gitanas Nausėda.

„Mes turime pakankamai patenkinamą situaciją, tiesa, džiaugtis tuo pernelyg nesiūlyčiau, nes Lietuva yra maža valstybė ir vienaip ar kitaip eksporto rinkų nuosmukį pajusime, tik svarbu, kad tas nuosmukis nebūtų toks dramatiškas“, – antradienį per spaudos konferenciją Šiauliuose sakė G. Nausėda.

Anot jo, rudenį svarbu „labai atsakingai pradėti planuoti 2021 metų biudžetą, kuris, noriu tikėti, bus ne ekstremalus, o biudžetas, kuris pamažu mus grąžins į finansinės disciplinos rėmus“.

„Trumpuoju laikotarpiu mes turime imtis anticiklinės politikos, ir buvo daromas ne vienas žingsnis, ir vienkartinių išmokų, ir neapmokestinamųjų dydžių sprendimai, bet mes negalime leisti valstybės skolai didėti nuolat, palyginti su BVP, nes tai lems dideles skolinimosi išlaidas ir, svarbiausia, neleis planuoti biudžeto ateityje“, – kalbėjo šalies vadovas.

G. Nausėda parėmė arba inicijavo papildomas išmokas pensininkams, vaikams, dirbančių žmonių pajamų didinimą koronaviruso krizės metu.

Šalies vadovo siūlymu vaikams, priklausomai nuo šeimos sudėties ir pajamų, skirtos vienkartinės 200 arba 120 eurų išmokos, iki metų pabaigos 50 eurų padidintas neapmokestinamųjų pajamų dydis dirbantiesiems, jis taip pat G. Nausėda parėmė Vyriausybės sprendimą skirti 200 eurų vienkartines išmokas pensininkams ir neįgaliesiems.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių