Premjeras: kitų metų biudžetas Lietuvai ypač svarbus dėl euro įvedimo

Premjeras Algirdas Butkevičius teigia, kad kitų metų Lietuvos valstybės biudžetas yra labai svarbus, šaliai siekiant 2015 metais įsivesti eurą.

„Yra pradėti rengti trys biudžetų projektai - valstybės ir savivaldybių, privalomojo sveikatos draudimo, tuo pačiu ir “Sodros„. Tikimės, kad bus laiku rudenį pristatyti Seime. Kaip žinote, išskirtinai svarbūs sprendimai yra priimti Vyriausybės posėdyje (patvirtintas euro įvedimo planas - BNS) ir jie pradėti įgyvendinti per veiksmų programas kai kuriose ministerijose, Lietuvos banke - tai mūsų siekio įsivesti eurą nuo 2015 metų įgyvendinimui“, - spaudos konferencijoje antradienį sakė ministras pirmininkas.

A.Butkevičiaus žodžiais, rudenį laukia ir 2014-2020 metų ES finansinės perspektyvos planavimas.

„Preliminariai Lietuvai skiriama Europos Sąjungos (ES) parama turėtų siekti 28,5 mlrd. litų, iš kurių apie 25 mlrd. litų – lėšos iš ES struktūrinių fondų. Pagrindinės investicijos numatomos į energetikos sektoriaus pertvarką, užimtumo skatinimą, švietimą, aplinkosaugą, transporto jungčių kūrimą, mokslinius tyrimus ir technologinę plėtrą“, - tvirtino premjeras.

A.Butkevičiaus teigimu, šiemet pirmąjį pusmetį priimti sprendimai atveria kelią svarbioms pertvarkoms.

„Svarbiausia, davėme startą masinei daugiabučių renovacijai ir šilumos ūkio pertvarkai. Lietuvoje dar nebuvo tokio masto statybų darbų, kurie aprėptų visas savivaldybes. Tai nebejotinai duos postūmį statybos ir statybinių medžiagų pramonės plėtrai, sukurs naujų darbo vietų“, - teigė jis.
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sūduvis

Sūduvis portretas
Tai ką viską darote kad tik Lietuva galutinai prarastų nepriklausomybę, juk savos valiutos praradimas tolygus okupacijai, negi gyventojų nuomonė visiškai nereikalinga? Kodėl Lenkai , Anglai Švedai Norvegai bėga nuo dvokiančio euro o mūsų valdžiažmogiams reikia ir gan.

ko uk

ko uk portretas
nereik lietuvai euro, viskas dar labiau pabrangs. per krize pasimato kas yra tvirtai stovintis ir kas siaip ale bankas

Litas

Litas portretas
Koks Euras, juk Ukio banka uzdare ir kiek nuostoliu atsirado is oro, vot nereikejo Ukio banka uzdaryti Tarbakrauskiai :)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių