Vyriausybė nutarė nepritarti siūlymams biudžete papildomai rasti 36 mln. eurų

Seimo nariams iš opozicijos prašant šių metų biudžete numatyti papildomai apie 36 mln. eurų slėptuvių remontui, žemės ūkiui ir kontrolierių bei ombudsmenų algoms, Vyriausybė pirmadienį nutarė tam nepritarti.

„Biudžetą teikiame nepakeistą po paskutinio svarstymo Seime. Aplinkybės, dėl kurio keičiamas biudžetas, nepasikeitusios, biudžetas tikslinamas dėl Rusijos invazijos į Ukrainą ir dėl to sukeltų ekonominių ir geopolitinių pasekmių“, – posėdyje sakė finansų ministrė Gintarė Skaistė.

„Valstietei“ Ligitai Girskienei siūlant numatyti 30 mln. eurų savivaldybėms slėptuvėms renovuoti arba įrengti, premjerė Ingrida Šimonytė sakė, kad su savivaldybėmis bus galima tartis planuojant kitų metų biudžetą.

„Nėra taip, kad nereikia klausimo spręsti, bet ir nėra taip, kad šitaip numetus milijonus savivaldybėms galime tikėtis pagrįsto rezultato, jei visa kita nėra normaliai paruošta ir sudėliota“, – posėdyje sakė premjerė.

„Programą paruošus ir planuojant kitų metų biudžetą atitinkamai bus galima su savivaldybėmis susitarti, ką jos daro, kokiais terminais ir kaip fiksuojame rezultatus už tuos papildomus išteklius“, – pridūrė ji.

Vidaus reikalų viceministrė Sigita Ščajevienė sakė, kad jau rengiama civilinės saugos programa, kuri numatys, kaip stiprinti civilinę saugą.

„Civilinė sauga yra svarbi, bet šiuo metu rengiame civilinės saugos programą, kurioje matome konkrečių priemonių išdėstymą ir jos turi būti pagrįstos lėšomis ir tokiu būdų civilinei saugai tos lėšos turėtų būti skiriamos racionaliai ir efektyviai“, – posėdyje sakė S. Ščajevienė. 

Be to, „darbiečių“ frakcija siūlė žemės ūkiui papildomai numatyti 6 mln. eurų, o du demokratų frakcijos nariai ragino didinti Seimo, Vaiko teisių apsaugos, Lygių galimybių, Akademinės etikos ir procedūrų kontrolierių bei žurnalistų etikos inspektorės veiklos finansavimą.

Seimas dėl patikslinto biudžeto balsuos antradienį.

Biudžetas tikslinamas siekiant sušvelninti infliacijos pasekmes labiausiai pažeidžiamiems gyventojams, subsidijuoti smarkiai išaugusias elektros ir dujų kainas gyventojams, teikti pagalbą Ukrainos karo pabėgėliams bei palaikyti daug pajamų netekusių geležinkelių infrastruktūrą ir šalies saugumą.  

Tikslinamame biudžeto projekte numatyta 973 mln. eurų skirti antiinfliacinėms priemonėms, iš jų 570 mln. eurų – kompensuoti gyventojams dalį smarkiai išaugusių dujų ir elektros kainų.

2022-ųjų valstybės biudžetas šiemet keičiamas jau antrą kartą – pirmą kartą papildomas finansavimas buvo numatytas krašto apsaugai.     


Šiame straipsnyje: Vyriausybėposėdisbiudžetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pol.

Pol. portretas
Landsbergis su Šimonyte tegul atiduoda, ką išdalino Ukrainai.Neatsiklause tautos, jų sumokėtus mokesčius dalino i visas puses.Ukrainieciai ne durni,jie mato kas dedasi Lietuvoje ir tokios Ukrainos tikrai nenorės matyti.Gerai kad privezėt jų ,matys kokią jų šalį nori paversti jų Žydas.Juk sąmoningai Ameriką , pasitelkusi Europos sąjungą ir Nato,naikina Ukrainą ir jos tautą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių