Nuo valstybės 723 tūkst. litų PVM nuslėpęs direktorius kalės 2 metus

Jonavoje įsikūrusios gyvulių skerdyklos ir mėsos perdirbimo įmonės direktorius S.O. nuo valstybės nuslėpė 723 tūkst. litų, jam už tai skirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė.

Pasak Kauno apygardos prokuratūros pranešimo, tyrimu nustatyta, kad S.O. 2001-2004 metais, eidamas įmonės direktoriaus pareigas, kartu su Vilniuje įsikūrusios įmonės, tariamai superkančios galvijų odas ir jas parduodančios, direktoriumi R.R. klastojo dokumentus ir formino fiktyvius sandorius: kiaules ir odas pirko iš gyventojų, tačiau įformindavo kaip iš įmonių.

Valstybinį kaltinimą teisme palaikęs Kauno apylinkės prokuratūros prokuroras Artūras Bužavas sako, kad S.O. įmonės vardu be dokumentų supirkdavo iš gyventojų kiaules ir odas. Jis susitardavo su fiktyvių įmonių direktoriais, kad pastarieji išrašytų jam dokumentus, jog jo vadovaujama įmonė pirko kiaules iš jų fiktyvių įmonių. Suklastotuose dokumentuose nurodydavo, kad už kiaules mokėdavo grynaisiais pinigais ir kartu sumokėdavo įmonėms PVM, nors iš tikrųjų kiaulės ir odos buvo pirktos be dokumentų ir ne iš PVM mokančių juridinių/fizinių asmenų.

Tyrimas parodė, kad S.O., gavęs suklastotas PVM sąskaitas-faktūras, įmonės vardu perparduodavo kiaules ir odas, prie kurių kainos pridėdavo dar ir PVM, tačiau deklaruodavo, kad jie tariamai kiaules ir odas pirko iš kitų PVM mokėtojų, kuriems PVM sumokėjo.

„Skirtumas tarp pirkimo PVM ir pardavimo PVM sudaro apie 723 tūkst. litų, kurio O.S. valstybei nesumokėjo“, - apie PVM grobstymo bylą kalbėjo prokuroras.

Jonavos rajono apylinkės teismas, išnagrinėjęs bylą ir įvertinęs ikiteisminio tyrimo metu surinktus įrodymus, S.O. skyrė dvejų metų laisvės atėmimo bausmę, atliekant ją pataisos namuose, o R.R. atsipirko 12,5 tūkst. litų bauda.

S.O. jau buvo teistas už dokumentų klastojimą, apgaulingą apskaitos tvarkymą, bendrininkavimą ir sukčiavimą.

R.R. anksčiau taip pat buvo teistas už apgaulingą apskaitos tvarkymą, poveikį liudytojui ar nukentėjusiam asmeniui, dokumentų klastojimą, sukčiavimą, bendrininkavimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ragana

ragana portretas
Apsimoka pasėdėt.Per du metus tiek neuždirbsi,du metai su išlaikymu vilioja ir mane...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių