Lietuvos žemdirbių atstovai paramos ieškos Briuselyje

Seime žlugus jau antrai interpeliacijai žemės ūkio ministrui Kęstučiui Navickui, kuriam priekaištauta dėl nesprendžiamos pieno krizės, Lietuvos žemės ūkio bendrovių asociacijos prezidentas teigia, kad pagalbos šalies pieno gamintojams ieškos Briuselyje.

„Mes važiuojame į Briuselį ir rytoj susitiksime su komisaru Voičekovskiu (už žemės ūkį atsakingu Europos Komisijos nariu Januszu Wojciechowskiu, Janušu Voičekovskiu – BNS) ir prašysime tiesiogiai pagalbos pieno sektoriui. (...) Nesulaukėme pagalbos čia, tai stengsimės, belsimės į duris Briuselyje“, – trečiadienį spaudos konferencijoje teigė Eimantas Pranauskas.

Anot jo, su J. Voičekovskiu susitiks tiek pieno ūkių, tiek kooperatyvų, tiek kitų žemės ūkio sričių atstovai.

„Čia bus marga minia tokių prašytojų, kuri atspindės, manau, visus“, – sakė E. Pranauskas.

Anot Lietuvos žemės ūkio tarybos pirmininko, Ūkininkų sąjungos vicepirmininko Igno Hofmano, kol kas jokių kitų veiksmų situacijai spręsti ūkininkai nenumatę, tačiau situacija nepatenkinti ūkininkai gali rengti protestus ar kitus veiksmus.

„Konkrečių, kad dabar būtų suplanuota, priemonių, akcijų kol kas suplanuota nėra, bet jos gali kilti iš apačios“, – teigė I. Hofmanas.

Lietuvos pieno gamintojų asociacija kovą prie Seimo buvo surengusi protesto akciją – jos metu ūkininkai reikalavo mažiausiai 40 mln. eurų paramos, kuri būtų leidusi stabilizuoti krizinę situaciją pieno sektoriuje, ir K. Navicko atsistatydinimo.

Kovo pradžioje į K. Navicko prašymą padėti ūkininkams J. Wojciechowskis atsakė, kad pieno supirkimo kainos augo dvejus metus, jos ES, taip pat ir Lietuvoje buvo pakilusios iki rekordinio lygio, o dabartiniai pokyčiai nėra „rimtas rinkos disbalansas“.

Lietuva sunkumų patiriantiems šalies pieno gamintojams EK prašė skirti po 18,6 mln. eurų paramos per ketvirtį, kol kainos normalizuosis. K. Navickas anksčiau teigė, kad pagalba Lietuvai galėtų būti numatyta kitame Europos Komisijos pakete.

Siekiant stabilizuoti krizinę situaciją sektoriuje, Žemės ūkio ministerija gamintojams iš valstybės biudžeto skyrė 8 mln. eurų paramos už laikomas karves, tuo metu ūkininkai prašo bent 40 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dar neteko sutikti vargso ukininko!

Dar neteko sutikti vargso ukininko! portretas
O apvagia juos ne Briuselis,o savi kapitalistai - spekuliantai.

Anonimas

Anonimas portretas
Juos aš nuoširdžiai palaikau.... Bent ūkiai dar priklauso LIETUVAI ... Geriau dešra šlapenkė ar kanopa ,bet natūrali mėsa ... Norisi LIETUVOS pienuko ir daržovių....Nenoriu amerikoniškų maisto . Nenoriu ,kad vaikai būtų tarsi nusipenėję ,,paršiukai"

ko piktinantės?

ko piktinantės? portretas
dauguma nėjo balsuot, savo senolius leido konservatnykams namuose ,,apdirbt", o dabar - valdžia negera?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių