Briuselyje protestuojantys žemdirbiai prašo G. Nausėdos pagalbos

Keliasdešimt ūkininkų iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos ketvirtadienį surengė protestą Briuselyje reikalauti Europos Sąjungos (ES) padidinti išmokas šalies žemdirbiams.

Prie vėliavas laikančių ir lietuvių liaudies dainas dainuojančių ūkininkų sustojo prezidentas Gitanas Nausėda, atvykęs į Belgijos sostinę dalyvauti ES šalių vadovų derybose dėl būsimojo daugiamečio bendrijos biudžeto.

Prezidentas sakė, kad jie turi moralinę teisę reikšti pretenzijas dėl to, jog išmokos lietuviams ūkininkams šiuo metu yra vienos mažiausių Europoje.

„Kaip Lietuvoje, taip ir Europoje pažadai turi būti vykdomi“, – pareiškė G. Nausėda, kartu su žemdirbiais sudainavęs „Ant kalno mūrai“.

Šiuo metu Lietuvoje ūkininkai už vieną hektarą dirbamos žemės gauna 181 eurų išmoką, ES vidurkis siekia 266 eurus.

Pagal Europos Komisijos siūlymą, išmokos pirmaisiais metais netgi kristų, bet 2027 metų pabaigoje pakiltų iki 204 eurų.

„Atsibodo būti ES gale, nors esame vieninga Europa. Pagal tiesiogines išmokas dabar esame treti nuo galo“, – BNS sakė Plungės rajone ūkį valdantis Vytautas Buivydas.

„Tikimės, kad prezidentas atstovės už Lietuvą“, – pridūrė Žemės ūkio rūmų vicepirmininkas.

Žemdirbiai protestą Briuselyje organizuoja jau septintą kartą.

Pasak diplomatų, per Europos Vadovų Tarybos susitikimą Briuselyje ketvirtadienį galutiniai sprendimai dėl biudžeto nebus priimti, derybos nusikels į kitus metus.

ES šalių lyderiai taip pat diskutuos apie klimato kaitą ir Jungtinės Karalystės pasitraukimą iš bendrijos.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galimas geras internetinis darbas

Galimas geras internetinis darbas portretas
Aš uždirbu gerą atlyginimą iš namų 5394 - 7285 dolerius per savaitę, kas yra neįtikėtina, mažiau nei prieš metus buvau bedarbis siaubingoje ekonomikoje. Kiekvieną dieną dėkoju Dievui, kad turėjau palaiminimą gauti šiaas instrukcijas, ir dabar mano pareiga yra sumokėti už jas ir pasidalyti su visais. tiesiog sekite šią svetainę ... ...........................>>>>>>>>>>>>> w­w­w.C­a­s­­h­­F­­l­o­w­7­7.C­o­m

Anonimas

Anonimas portretas
po NM dar pageres DAUDIAU.......

Anonimas

Anonimas portretas
Gereja !
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių