Lietuvos bankas: pagrindinės mokėjimo sąskaitos krepšelio kaina kitąmet mažės

  • Teksto dydis:

Lietuvos bankas (LB) sumažino pagrindinės mokėjimo sąskaitos krepšelio maksimalią kainą – nuo 2023 metų sausio 1 dienos ji negalės būti didesnė nei 1,37 euro, o socialinę paramą gaunantiems asmenims – nei 0,68 euro per mėnesį. Dabar galiojanti kaina atitinkamai siekia 1,45 ir 0,72 euro.

Nauja maksimali kaina apskaičiuota pagal atnaujintą metodiką, pranešė LB.

„Šiais metais įsigaliojus reikalavimui pervesti darbo užmokestį į mokėjimo sąskaitas, o nuo lapkričio 1-os įsigaliojus įstatymui, apribojančiam sandorius grynaisiais iki 5 tūkst. eurų, gyventojams naudojimasis mokėjimo paslaugomis taps vis aktualesnis. Todėl nutarėme užtikrinti, kad ši pasikeitusi aplinkybė būtų įvertinta apskaičiuojant maksimalų įkainį už būtiniausių mokėjimo paslaugų krepšelį“, – pranešime sakė LB valdybos pirmininkas Gediminas Šimkus.

Atnaujintoje metodikoje nustatyta, kad, apskaičiuojant maksimalų įkainį už pagrindinės mokėjimo sąskaitos paslaugą, atsižvelgiama į rinkoje esančių mokėjimo paslaugų paketų įkainių vidurkį, įtraukiant ir mokėjimo paslaugų paketus, skirtus asmenims, gaunantiems darbo užmokestį į sąskaitą.

Šiuo metu į pagrindinės mokėjimo sąskaitos krepšelio sudėtį įtrauktos tokios būtiniausios paslaugos kaip sąskaitos atidarymas ir tvarkymas, el. bankininkystė, saugi sąskaitos valdymo ir prisijungimo prie jos priemonė, gautų mokėjimų įskaitymas, grynųjų įmokėjimas bei išmokėjimas, mokėjimo kortelė ir atsiskaitymai, pervedimai internetu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mh

Mh portretas
Čia kuriame banke ir kokioj šalyje? Šiandien mano leminoras skaiciuodamas mano varganą atlyginimą pasiiims 2 € ir i kalbas nesileidžia. Taigi jama 30% daugiau negu leidžia "galingasis Lietuvos bankas" Nu negi man taip vienam?

Uztai

Uztai portretas
dides virves ir muilo kaina! Prie dabartines banku "globos" - ju paklausa labai kyla!

Gal

Gal portretas
geriau LB paskaičiuotų kiek padidės bankų pelnai , kai bus dar labiau suvaržytas atsiskaitymas grynaisiais, o gal tai "konfidencialūs" duomenys.....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių