Lietuva prisideda prie 15,6 mlrd. JAV dolerių TVF programos Ukrainai

  • Teksto dydis:

Lietuva prisideda prie Tarptautinio valiutos fondo (TVF) planuojamos 15,6 mlrd. JAV dolerių (apie 14,3 mlrd. eurų) finansavimo programos Ukrainai.

Vyriausybė trečiadienį pritarė Lietuvos jungimuisi prie grupės šalių politinio pareiškimo, kuriuo TVF suteikiami finansiniai užtikrinimai dėl Ukrainos įsipareigojimų vykdymo ateityje. Tai būtina sąlyga siekiant, kad TVF jau artimiausiu metu patvirtintų programą, pranešė Finansų ministerija.

„Lietuva įvairiuose tarptautiniuose formatuose, įskaitant ir finansines iniciatyvas, nuosekliai remia besiginančią Ukrainą. Finansiniai užtikrinimai, leisiantys patvirtinti reikšmingos apimties TVF programą Ukrainai jau artimiausiu metu – dar viena stiprios Vakarų partnerių, tarp jų ir Lietuvos, paramos išraiška“, – pranešime sakė finansų ministrė Gintarė Skaistė.

Politinį pareiškimą, patvirtinantį šalių pasirengimą toliau remti Ukrainą ir užtikrinti šalių įsipareigojimus TVF, teikia Didžiojo septyneto šalys, Ispanija, o dar kelios Europos Sąjungos (ES) valstybės – Austrija, Belgija, Lenkija ir Nyderlandai – dar svarsto.

TVF programa papildys kitas ES ir Vakarų partnerių finansines paramos priemones Ukrainai. Ji orientuota į makroekonominio ir finansinio stabilumo Ukrainoje stiprinimą ir ilgalaikių struktūrinių reformų įgyvendinimą.

48 mėnesių trukmės programą TVF vykdomojoje valdyboje numatoma tvirtinti penktadienį.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojetarptautinis valiutos fondasTVF

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių