Lenkijoje nustatytas dar vienas didelis afrikinio kiaulių maro protrūkis

  • Teksto dydis:

Sekmadienį naujas afrikinio kiaulių maro (AKM) židinys nustatytas kaimyninės Lenkijos Poznanski regione įsikūrusiame kiaulių ūkyje, kuriame laikyta daugiau kaip 10 tūkst. kiaulių, informuoja Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).

Tarnybos teigimu, tai – jau antras didelis nuo šios ligos nukentėjęs Lenkijos kiaulių ūkis per pastarąjį mėnesį.

Pranešama, kad pavojinga užkrečiama virusinė liga patvirtinta ištyrus dviejų gaišusių kiaulių mėginius. Naujai nustatytas protrūkis yra susijęs su kovo 20 dieną stambioje komercinėje kiaulių fermoje Nowosolski regione nustatytu židiniu, kurioje buvo laikoma beveik 24 tūkst. kiaulių.

Lenkijos veterinarijos specialistai ėmėsi būtinų apsaugos priemonių, kad virusas neišplistų iš ūkio, aplink jį nustatytos būtinosios apsaugos ir stebėsenos zonos, visos laikytos kiaulės bus nugaišintos ir sunaikintos, atlikti dezinfekavimo darbai.

Pasak tarnybos, taip pat vykdomas epizootinis tyrimas, aiškinantis, kaip virusas pateko į ūkį, atliekamas kiaulių judėjimo atsekamumas.

Kaip anksčiau pranešė VMVT, kovo mėnesį ir pirmąją balandžio savaitę AKM diagnozė buvo patvirtinta 13 šernų gaišenų, surastų Lietuvos miškuose, ir dar 9 sumedžiotiems šernams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Akivaizdu kad

Akivaizdu kad portretas
Nuotraukoje tikrasis ES snūkis. Melas ir propaganda ES egzistavimo sąlyga.

Romualdas

Romualdas portretas
Ar tik ne antis skraido ,kainos matomai kils .Lietuvaičiai brangs kiauliena ,paskui bus pavasarinis paukščių gripas Lenkijoj ir vėl kainos kils .Lietuvos ūkiui reikia pagalbos, aukštų kainų jų produkcijai.Pagrindiniai ūkių rėmėjai ir būsim mes eiliniai ,žmonės.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių