Latvijos ekonomikos ministrė: po referendumo Lietuvoje atominės projektas neįmanomas

  • Teksto dydis:

Kaip Lietuva ketina statyti atominę elektrinę, žinodama neigiamą piliečių nuomonę, klausia Latvijos ekonomikos ministrė Dana Reizniecė-Uozuola.

„Kaskart gavusi klausimą apie Latvijos poziciją dėl bendrų Baltijos šalių investicijų į Visagino atominės elektrinės projektą ir galimą Latvijos dalyvavimą, pagalvoju, kad norėčiau aiškiai paklausti Lietuvos politikų: kaip jūs žadate dėl šio projekto susitarti su Lietuvos piliečiais, kurie 2012 metais pasisakė neigiamai“, - „Verslo žinioms“ sakė Latvijos ministrė.

Ji tvirtino neįsivaizduojanti, kad toks projektas galėtų būti įgyvendinamas Latvijoje, „turint per referendumą gautą neigiamą piliečių nuomonę“.

Ministrė taip pat sakė, kad ne mažiau svarbi yra ir kita aplinkybė - tai ekonominis projekto patrauklumas: „Mes rėmėme šį projektą ir siuntėme signalus, kad mūsų bendrovė „Latvenergo“ yra pasirengusi dalyvauti, jeigu projektas bus ekonomiškai pagrįstas, tačiau kol kas, kaip suprantu, jis nėra pakankamai patrauklus šiuo požiūriu“. 

Lietuva 2011 metų vasarą parinko „Hitachi“ strateginiu investuotoju į naują atominę elektrinę, bet po metų surengtame patariamajame referendume projektas nesulaukė paramos. Patariamajame referendume „ne“ naujos AE statybai pasakė 62,68 proc. balsavusių Lietuvos rinkėjų. Iš viso referendume dalyvavo 52,58 proc. balso teisę turinčių Lietuvos piliečių. Dabartinė Vyriausybė dėl projekto galutinio sprendimo iki šiol nepriėmė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip-o gi taip!!

Kaip-o gi taip!! portretas
O dabar reikia surengti referendumą Latvijoje: ar sutinkate, kad Lietuvoje būtų pastatyta atominė elektrinė??

666

666 portretas
šaliai reikalingos valstybinės vėjo jėgainės ir elektros kaupimo įrenginiai , jie gali būti baterijų formomis arba kaip Kruonio hidroelektrinė ir jų vietos turėtu daugumoje būti šiukšlynų vietose o šiukšlynai perdirbti .

666

666 portretas
pasirodo latvė protingesnė nei visi lietuvos seimo nariai su lietuvos prezidente ir tam tikros ministerijos
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių