Kavinių ir barų asociacija apie rezervacijas: laisvų staliukų vakarais praktiškai neliko

Ketvirtadienį atvėrus lauko kavines ir barus kone visos vietos vakarui rezervuotos, sako Lietuvos barų ir kavinių asociacijos prezidentas Raimondas Pranka. Visgi jis pažymi, kad Vyriausybės nustatyti darbo laiko ribojimai bei tam tikros taisyklės dėl apsaugos priemonių dėvėjimo yra nelogiškos.

„Tikrai daug kas rezervuoja staliukus, iš principo vakarai praktiškai visur užimti. Juolab, kad labai sumažėjęs staliukų kiekis: kai galima sėdėti po du, gaunasi, kad rezervacijos užsipildo labai greitai“, – Eltai teigė R. Pranka.

Asociacijos prezidentas pažymėjo, kad kai kurios mažesnės kavinės ir barai nusprendė kiek nukelti atsidarymą.

„Yra ir tokių, kurie neatsidarė šiandien. Kuo verslas mažesnis, tuo jam šiuo atveju sunkiau, nes sumažėjo galimų staliukų: jei galėjo išsinešti dešimt – dabar tik tris. Tad kai kuriems neapsimoka atsiverti, tuomet daug brangiau užsiimti veikla nei yra galimybių iš jos užsidirbti. Gal dar oras kiek atbaido“, – sakė jis.

Kai kurios kavinės ir barai negali atsidaryti ir dėl Vyriausybės nustatytų reikalavimų, kurie, R. Prankos teigimu, ne visuomet logiški.

„Valdžia džiaugiasi, kad atlaisvino lauko kavinių veiklą, o pagal reikalavimus daugelis negali atsidaryti, nes turi būti paliktas metras tarp žmonių praėjimo tako ir staliuko. Senamiestyje siauri šaligatviai, neįmanoma kai kur tokio reikalavimo išpildyti“, – akcentavo jis.

„Kitas dalykas: gatve galima eiti be kaukės, bet jei nori prisėsti prie staliuko, metro atstumu nuo jo turi užsidėti kaukę, kad galėtum atsisėsti. Kur čia logika? Gali vaikščioti mieste kartu su dešimčia žmonių aplink (...), bet atėję į lauko kavinę turės sėdėti po du kas du metrus“, – teigė R. Pranka.

Galiausiai jis pabrėžė, kad kavinių ir barų darbo laiko ribojimas taip pat nėra prasmingas, kadangi įprastai lauko terasos gali dirbti tik iki 24 val. nakties.

„Lauko kavinės Vilniuje turi savo taisykles, dauguma tik iki 24 val. gali dirbti. Tai ką reiškia tos trys valandos?“ – klausė jis.

Nuo balandžio 22 dienos veiklą atnaujinti gali viešojo maitinimo įstaigos, restoranai, kavinės ir barai, kai užsakytas maistas ir gėrimai vartojami prie atvirose erdvėse esančių staliukų, prie vieno staliuko leidžiant sėdėti ne daugiau nei 2 asmenims, išskyrus vienos šeimos ar vieno namų ūkio narius. Veiklą šios įstaigos gali vykdyti nuo 7 iki 21 valandos.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

4

4 portretas
Tai papietauti normaliai taip niekur ir neišeis. Badas tęsiasi

Senuks

Senuks portretas
Gavo pagalba ar dalinsis pelnu?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių