Kas aštuntas gyventojas pernai patyrė nepriteklių

  • Teksto dydis:

Materialinio ir socialinio nepritekliaus lygis pernai Lietuvoje siekė 12,7 proc. ir sumažėjo 0,9 proc. punkto. Nepriteklių patyrė apie 355 tūkst. gyventojų.

Didelio nepritekliaus lygis pernai siekė 6 proc. ir, palyginti su 2021 metais, sumažėjo 0,4 punkto, su tuo susidūrė apie 168 tūkst. gyventojų, skelbia Valstybės duomenų agentūra.

Gyventojų, patiriančių didelį nepriteklių, dalis mieste buvo 5,3 proc., kaime – 7,5 proc. Rodiklis mieste nepasikeitė, kaime – sumažėjo 1,2 punkto. Didžiuosiuose miestuose 4,2 proc. asmenų patyrė didelį nepriteklių, kituose miestuose – 7,1 proc., kai prieš metus – atitinkamai 4,5 ir 6,6 procento.

Pagal amžių nepriteklių dažniausiai patyrė 65 metų ir vyresni asmenys, rečiausiai – 18–24 metų asmenys. Nepritekliaus lygis per metus vyresnių kaip 50 metų asmenų grupėse padidėjo, kitose grupėse sumažėjo. Didelio nepritekliaus lygis padidėjo tik 25–49 metų grupėje.

Statistikų teigimu, pernai beveik du penktadaliai gyventojų būtų negalėję apmokėti nenumatytų išlaidų iš savo lėšų.

Namų ūkiuose, nurodžiusiuose, kad negalėtų apmokėti nenumatytų išlaidų iš savo lėšų (430 eurų), pernai gyveno 39,3 proc. gyventojų, dėl lėšų stokos negalėjo valgyti mėsos, žuvies ar lygiaverčio vegetariško maisto bent kas antrą dieną – 10,4 proc.

Namų ūkiuose, negalinčiuose sau leisti bent savaitę atostogauti ne namuose, gyveno trečdalis asmenų, dėl lėšų stokos nekeičiančių susidėvėjusių baldų – kas penktas. Laisvalaikio veikloje dėl lėšų stokos nedalyvavo kas šeštas gyventojas.


Šiame straipsnyje: gyventojainepritekliusskurdas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kam tai ŗūpi ? Svarbu tik, kad Ukrainai nieko netrūktų....o šitie tegul dvesia. Juk gyvenam geroves valstybeje.

Žmonės, ar suvokiate, kas vyksta

Žmonės, ar suvokiate, kas vyksta portretas
Naudinga turėti nuskurdusius, nes taip pedofilai gali gauti vis šviežių vaikų jų orgijos susenysios tokios kur lipa į sceną ir yra išsigimusios narkomanės ir pijokės gali iš neturtingų šeimų vaikų sau įsidėti naujas akių ragenos, naujas kepenis, mergaičių kiaušidės susideda susijusios kaip va.inskienė ir kitos išprotėjusios. Dabar rengia mokesčių reformą. Pasipelnyti visi užgrobusieji neteisėtai turtą, nuomos viską ir iš to pralobti dar labiau. Jiem reikalingi nuskriausti vargšai dirbantys po tris etatus apiforminus pusę etato darbą iš namų. Ar ilgai taip vyks? Skursta kas penktas Lietuvos pilietis ir skursta tikrieji vietiniai gyventojai, lobsta atėjai, išsigimėliai, kurie yra vadinamų partizanų ir tremtinių, o iš tiesų tik recidyvistų, aferistų, parazitų palikuonys. Jie nieko ir niekada Lietuvoje neturėjo, net tvarto kampo. Tai padėtis tokia. Stabdyti juos visus. ES galioja reglamentai ir juose nėra nei tokių reformų mokesčių srityje nustatyta, nei turtuolių siautėjimo .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių