J. Narkevičius apie pareiškimą dėl sienų uždarymo: oficialios informacijos negauta

Baltarusijos tariamam prezidentui Aliaksandrui Lukašenkai ketvirtadienį pareiškus apie „su Vakarais uždaromas sienas“, susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius Eltai sakė, kad oficialios informacijos iš Baltarusijos dėl to nėra gauta, o pralaidumas Medininkų pasienio kontrolės punkte yra normalus.

„Tai yra politinę prasmę turintis pareiškimas. Oficialių pranešimų neturime nei mes, nei mums pavaldžios įmonės, ir per šią parą pralaidumas yra normalus, netgi sakyčiau, kad geras. Per Medininkus išvažiavo 426 krovininiai automobiliai, o įvažiavo į Lietuvą 462“, – Eltai sakė J. Narkevičius.

Jis taip pat pakartojo, kad su Ukrainos ir Lenkijos ministrais kalbamasi dėl to, kad iš Ukrainos grįžtantys Lietuvos vežėjai, vykdami per Lenkiją, esant būtinybei, galėtų aplenkti Baltarusiją.

„Esame sutarę dėl pralaidumo, reikalui esant, bet tai yra kritinis atvejis, jeigu jis įvyks. Manau, kad pareiškimai yra politinio pobūdžio, nes ir Baltarusijos vežėjams, ir ne tik vežėjams, sukels didžiulę problemą. Manau, kad su logika tai prasilenkia“, – kalbėjo ministras.

J. Narkevičius sutiko, kad kai kuriais atvejais į Baltarusiją vykstantys vežėjai patiria „sudėtingesnių ir platesnių patikrinimų.“

„Gauname informacijos iš vežėjų, ji keičiasi galbūt priklausomai nuo vieno ar kito pareigūno. Bet tokių drastiškų (atvejų – ELTA), kaip buvo minėta, kad bus stabdomos mašinos su lietuvių registracijos numeriais ne tik pasienyje, bet ir teritorijoje, nėra. Bet yra tam tikrų atvejų(pasienyje – ELTA), kada atsiranda platesnis, gilesnis ir sudėtingesnis patikrinimas“, – sakė susisiekimo ministras.

Iš Lietuvos į Baltarusiją per Medininkų pasienio punktą vykstančių vilkikų eilėje, Pasienio kontrolės punktų direkcijos 9 valandos duomenimis, – 89. Prognozuojamas laukimo laikas – apie 6 valandos.

Pro Šalčininkus į Baltarusiją vykstantys vilkikai čia turėtų praleisti apie 2 valandas – eilėje laukia 18 vilkikų.

A. Lukašenka nurodė uždaryti vakarinę sieną su ES šalimis Lietuva ir Lenkija. Tai jis pareiškė ketvirtadienio vakarą Minske, pranešė valstybinė naujienų agentūra „Belta“. Be to, sustiprinta apsauga pasienyje su Ukraina.

Nuo rugpjūčio 9 dieną vykusių Baltarusijos prezidento rinkimų šalyje nerimsta protestai prieš A. Lukašenką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vatnikus i muila

Vatnikus i muila portretas
Korumpuotas Narkevic taigerai atrodo. Visada uzgeres, visada raudonas. Tikras ruso-lenkas.

Anonimas

Anonimas portretas
ka VARKSAS lenkas gali posokti
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių