Darbdaviai ir investuotojai: Darbo kodeksas paskatins ekonomikos augimą

  • Teksto dydis:

Darbdaviai ir investuotojai teigia, kad Seimui atmetus prezidentės veto dėl Darbo kodekso, bus užtikrintas šalies ekonomikos augimas, didesnis konkurencingumas, sudarytos sąlygos lengviau pritraukti tiesiogines užsienio investicijas.

„Nors naujajame Darbo kodekse yra trūkumų, tai didelis žingsnis į priekį visai Lietuvai – tiek darbuotojams, tiek darbdaviams. Tai − ir gera žinia investuotojams, kad Lietuvoje darbo santykiai bus pažangūs, skatinantys kurti naujas darbo vietas ir kurti bei plėtoti verslą mūsų šalyje“, – pranešime teigė „Investors‘ Forum“ valdybos pirmininkas Rolandas Valiūnas.

Asociacijos direktorė Rūta Skyrienė teigė, kad darbo santykiai iki šiol nebuvo pritaikyti prie pasikeitusios aplinkos ir buvo „tartum šaukštas deguto“.

„Sparčiai besikeičiančią ekonominę situaciją atitinkantis ir pasikeitusius darbuotojų bei darbdavių poreikius tenkinantis darbo santykių reguliavimas leis Lietuvai tarptautinėje erdvėje konkuruoti dėl didesnių investicijų ir pritraukti talentus. Tai sprendimas, kurio naudą jausime artimiausią dešimtmetį“, – pranešime teigė R.Skyrienė.

Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus teigia, kad Darbo kodeksas nėra tobulas, tačiau kompromisinis dokumentas.

„Šiandien Lietuva žengė svarbų žingsnį šalies ekonomikos ir žmonių mąstymo modernizavimo kryptimi. Tai neabejotinas žingsnis į priekį, nes atsisveikiname ne tik iš sovietmečio išaugusiu dokumentu, bet ir su senąja mąstysena. Mąstysena, kad verslas nori ką nors apgauti ar pergudrauti dirbančiuosius. Iš tiesų yra priešingai – šiuolaikinėje Lietuvoje darbuotojas yra partneris ir būtina verslo sėkmės sąlyga“, – pranešime spaudai sakė V.Sutkus.

Seimas trečiadienį atmetė prezidentės Dalios Grybauskaitės veto ir priėmė anksčiau patvirtintą Darbo kodekso variantą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Dauno snukis slykstu ziureti dabar lietuvos isnykimas garantuotas emigracija dides.

vagys aferistai, kysininkai

vagys  aferistai, kysininkai   portretas
is dziaugsmo ..exstazeje kratosi ..net dirbtiniai dantys barska..

Juokdariai

Juokdariai portretas
Tikri juokdariai ir patys netiki tuo, ką sako.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių