Infliacija nesirenka – brangsta viskas, net santuokos registracija

  • Teksto dydis:

Valstybės reguliuojamų paslaugų ir prekių kainos didėjo trečdaliu – susituokti irgi tapo brangiau.

Brangsta viskas – ir santuokos registracija, ir kitos valstybės reguliuojamų paslaugų ir prekių kainos.

Infliacija nesirenka – brangsta viskas, net ir tos prekės bei paslaugos, kurias reguliuoja valstybė. Brangiau tapo ne tik užregistruoti santuoką, bet ir važinėti traukiniais ar atlikti techninę automobilio apžiūrą, pasakojama LNK reportaže.

Jaunavedžiams Viktorijai ir Justui pabrangusi vestuvių registracija nė motais.

„Šventė mums yra svarbiausias dalykas mums. Brangiai neatsieis, nes švęsime kukliai, artimųjų rate“, – sakė laiminga jaunavedžių pora.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

O čia Aleksandra ir Ilja – jaunavedžiai iš Ukrainos.

Toks įvykis būna tik kartą gyvenime. Nesvarbu, kiek kainuoja registruoti santuoką. Tai, kad pabrango vestuvių registracija, aišku, nėra gerai, bet tam pinigų tikrai negaila“, – kalbėjo Ilja.

„Vestuvėms apskritai nieko negaila, juk tik kartą gyvenime! Galime sau tai leisti“, – pritarė laiminga nuotaka Aleksandra.

Vestuvių registracija Lietuvoje per metus pabrango 50 proc.

„Anksčiau santuokos registracija kainavo 20 Eur., o nuo liepos mėnesio – 30 Eur. valstybės rinkliava už santuokos registraciją“, – komentavo Vilniaus miesto civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Jolanta Kuzmienė.

Vestuvėms apskritai nieko negaila, juk tik kartą gyvenime!

Vestuves pabranginti nusprendė Vyriausybė.

„Kadangi augo ir darbo užmokestis darbuotojų, kurie tas paslaugas teikia, taip pat ir minimali mėnesinė alga, ir viešojo sektoriaus darbuotojų darbo užmokestis, ir patalpų komunalinės išlaidos, kuriose vykdomos šios paslaugos. Susumavus visus poreikius, visas sąnaudas, reikalingas šioms paslaugoms teikti, buvo nustatyti nauji rodikliai. Tikėkimės, kad dėl to santuokų nesumažės“, – į žurnalisto klausimus atsakė ministrė Gintarė Skaistė.

Bent kol kas santuokų skaičius labai panašus į tą, koks buvo pernai tokiu metu.

„Jaunųjų turime daug. Neteko girdėti iš jaunųjų, kad rinkliava būtų didelė“, – savo pastebėjimus išsakė J. Kuzmienė.

Brangsta ir daugiau Valstybės reguliuojamų paslaugų. Jei medaus mėnesio jaunavedžiai, pavyzdžiui, nuspręstų vykti traukiniu, šiemet tai padaryti būtų beveik penktadaliu brangiau nei pernai. Jei jaunavedžiai nuspręstų medaus mėnesio vykti automobiliu, turėtų žinoti, kad brango ne tik patys automobiliai, bet ir jų techninė apžiūra kiek daugiau nei dešimtadaliu.

Jei jaunavedžiai jau turi vaikų, turėtų žinoti, kad jiems maitinimas ikimokyklinėse įstaigose pabrango net 25 proc. Labiausiai iš reguliuojamų prekių ir paslaugų gyventojams brango gamtinės dujos (74 proc.), elektra (68 proc.) ir šildymas (57 proc.). Taip pat – socialinių paslaugų teikimas namuose (47 proc.) ir socialinis būstas (20 proc.).

Tokios paslaugos ir prekės, kurių kainas reguliuoja valstybė ar savivaldybės, sudaro beveik 15 proc. Lietuvos gyventojo atlyginimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ne kažkokia infliacija, o lietuvių godumas dideja. Darosi šlykštesni net už žydus.

žiūrėk

žiūrėk portretas
tu man .............. sako , net vaikų darymas pabrango 3 kartus .......... o po Naujų kaop ?

baikit juokus

baikit juokus  portretas
cia anekdotas ar kas? nuo 20 iki 30 EUR pabrango o jau toks aziotazas...:D...na jei 120 eur kainuotu, sakyciau ir tai nedaug, nes juk tai gyvenimo sutarties iforminimo kaina. atminkit tai gyvenimo sutartis, nama, buta zmones perka kaip kojine, kiekviena diena, ir siu sandoriu, sutarciu kainos notarai, RC kainuoja simtais kartais net tukstanciais EUR...bet visiems dzin, mano asmenine nuomone gyvenimo sutarties iforminimo, na santuokos suma turetu buti 200-400 EUR, kodel? todel kad zinotu kad tai ne tai ne dienos pietu kaina dviems, 30 eur, o keli simtai EUR nes tai gyvenimo iforminimo sandorio kaina, tai svarbiausias tavo sprendimas.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių