Į taromatus – ir kartonines gėrimų pakuotes

  • Teksto dydis:

Ateityje į užstato sistemą planuojama įtraukti dar daugiau pakuočių ir taros - ne tik visų rūšių alkoholio, bet ir gaiviųjų gėrimų, ne tik stiklinę, plastikinę, metalinę tarą, bet ir vadinamuosius tetrapakus - kartonines gėrimų pakuotes, praneša portalas delfi.lt.

Seime registruotos pataisos, kuriomis siūloma į užstato sistemą įtraukti visų alkoholinių gėrimų ir nealkoholinių gėrimų (gaiviųjų, vandens, giros, sulčių), stiklinę, plastikinę ir metalinę. Užstatas nebūtų imamas, jeigu vienkartinės pakuotės talpa mažesnė negu 0,1 litro ir didesnė negu 3 litrai.

Ministerijos Atliekų departamento direktorius Dalius Krinickas portalui teigė, kad ministerija pritaria užstato plėtrai, siūlo įtraukti tetrapakų pakuotes. Stipriųjų gėrimų pakuočių apie 48 tūkst. tonų būtų išimta iš konteinerinės sistemos ir perkelta į užstato sistemą, o dėl tetrapakų duomenų ministerija kol kas neturi.

Už pakuočių surinkimą taromatuose atsakančios įstaigos "Užstato sistemos administratoriaus" vadovas Gintaras Varnas abejojo, ar kai kurie valdančiųjų planus plėsti užstato sistemą iš viso įmanoma ir verta įgyvendinti Lietuvoje.

"Jei bus sprendimas įtraukti stiprių gėrimų stiklines pakuotes, davėme preliminarų atsakymą, kad techniškai tai, ko gero, būtų įmanoma. Pateikėme preliminarią informaciją, kiek tam reikės investicijų. Ir jeigu Seime bus toks sprendimas, mes jį vykdysime. Minėjome, kad investicijoms prireiktų apie 3 mln. eurų. Investuoti į parduotuvėse esančių taromatų įrangą tikriausiai nereikėtų, tačiau reikėtų papildomai investuoti į taros skaičiavimo centrą", - aiškino G.Varnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

po

po portretas
teisybei tai cia gaunasi 2 bas darbas imetei 20 bonku ir turi laukti pardavejos kol ji isims tara jei galetu tas bonkas iskarto deti i dezes nes po to reikia vel uztaisyti automata tai pasidare nepagydoma nostalgija automatam kurie taip uzvalde zmoniu smegenis kad nelieka laiko logiskiems protingiems sprendimams ir kas liecia susmulkinta tara tai gerai bet bonkos tai vargas pardavejoms kurios nespeja aptarnauti... galvokit runkeliniai isminciai...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių