I. Šimonytė: pasėlių deklaravimą akylai stebiu

Apie žemės ūkio ministro sėkmę ar nesėkmę pasėlių deklaravimo procese bus galima spręsti birželį, jam pasibaigus, sako premjerė. Ingrida Šimonytė sako „akylai stebinti“ situaciją ir pabrėžia, kad ministerija labai aktyviai bendradarbiauja su žemdirbiais ir reaguoja į kylančias problemas.

„Situaciją akylai stebiu ir birželio mėnesį išvadas tikrai galėsime pasidaryti“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė I. Šimonytė, paklausta, ar Kęstučio Navicko likimas vis dar priklausys nuo to, kaip pavyks pasėlių deklaravimas.

Jos teigimu, šiuo metu išvadų daryti neįmanoma dėl nuolat besikeičiančio proceso.

„Kol kas procesas vyksta labai intensyviai ir manau, kad ministerija labai intensyviai bendrauja ir bendradarbiauja, daro daug mokymų ir atsakymų į klausimus, tiesiog eigoje reaguoja į iškylančias problemas. Aš tikrai neskubėčiau su išvadomis dabar, nes ir deklaravimo terminas yra pratęstas šiais metais, kadangi yra daug pakeitimų“, – teigė I. Šimonytė.

Opozicija K. Navickui balandį surengė interpeliaciją dėl padėties žemės ūkio sektoriuje, tačiau jam postą pavyko išsaugoti. I. Šimonytė ne kartą yra sakiusi, kad ministro likimas priklausys ir nuo pasėlių deklaravimo sėkmės ar nesėkmės.

Balandį prasidėjęs naudmenų ir kitų plotų deklaravimas pagal naują tvarką baigsis birželio 20-ąją. 

K. Navicko atsistatydinimo reikalavo ir dalis žemdirbių organizacijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuzmogejamas

nuzmogejamas portretas
Akodel jinai akylai nestebi kaip seime isleidziamo konceleriniai pinigai,viesbuciai,kodel jinai neziuri kaip vagiami valstybes lesos savivaldybose,jinai tik i paprastus zmones ziuri o vagiu klanai darbuojas is peties,kur jos atsakingumas pries lietuva,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių