Galvojo, kad prasideda karas: išgąstį sukėlė didžiulis trenksmas

Praėjusį vidurnaktį Zarasų rajone esančios Dusetų seniūnijos gyventojus iš miego prikėlė neįprastas trenksmas.

„Trenksmas buvo labai trumpas. Viešpatie, kaip išsigandome. Galvojome, kad jau prasideda karas. Prieš kurį laiką virš mūsų namo žemai pralėkė keli naikintuvai. Jie irgi sukėlė panašų trenksmą. Bet šįkart po trenksmo viskas tilo ir nutilo. Ryte išėjusi į lauką pamačiau, kad maždaug už kilometro esanti vėjo jėgainė – be sparnų“, – „Kauno dienai“ pasakojo Padustėlio kaime gyvenanti Aldona Žiliukienė.

Ji yra Dusetų bendruomenės „Santalka“ pirmininkė. Rajone gerai žinoma visuomenininkė neslėpė, kad apie vaizdingoje vietoje prieš keletą metų pastatytą jėgainę bendruomenės nariai negalėjo gauti jokios informacijos.

Dabar suprantu, kad ta jėgainė buvo visiškai nesaugi. Sprendžiu iš to, kad kai ji griuvo, nebuvo stipraus vėjo.

„Aš, kaip bendruomenės pirmininkė, ir bendruomenės nariai domėjomės, kas, kodėl statoma, tačiau nieko nesužinojome. Galėjo susidaryti įspūdis, kad informacija slepiama. Tik vietos laikraštyje pasirodė mizerna žinutė, nieko nepasakanti“, – apgailestavo visuomenininkė.

Ji informavo, kad dabartinės jėgainės vietoje kiek anksčiau buvo pastatytos trys mažesnės jėgainės.

„Bet tos trys jėgainės gana greitai kažkodėl buvo išardytos. Ir tada pastatė tą, kuri dabar nugriuvo. Vedžiodama šunį ne kartą prie tos jėgainės esu priėjusi. Ji stovi vaizdingoje vietoje ant kalnelio, netoli miškas“, – sakė A.Žiliukienė.

Ji atkreipė dėmesį, kad jėgainė sugriuvo keistomis aplinkybėmis.

V. Visockienės feisbuko nuotr.

„Dabar suprantu, kad ta jėgainė buvo visiškai nesaugi. Sprendžiu iš to, kad kai ji griuvo, nebuvo stipraus vėjo. Kai užeina vėjas, prie namo kibiriukus visus išnešioja, o dabar ant rododendrų uždengta plėvelė net nebuvo pajudinta“, – stebėjosi A. Žiliukienė.

Dusetų seniūnas Darius Steponavičius „Kauno dieną“ informavo, jog daugiau duomenų apie jėgainę ir galimas avarijos aplinkybes pateiks po pietų.

​2020 metais vietos laikraštyje buvo parnešta, kad jėgainę Padustėlio kaime statys bendrovė „Vejerga“. Taip pat informuojama apie atliktą planuojamos veiklos poveikio visuomenės sveiktai vertinimą. Anot pranešimo, vertinimas parodė, kad neigiamas poveikis artimiausioje gyvenamoje aplinkoje neplanuojamas.

Redakcijai nepavyko susisiekti su bendrove „Vejerga“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žmones stato

Žmones stato portretas
Amerika stato vėjo jėgaines kur nėra arti gynentoju pvz.Pensilvanijos laukuose O pas mus kuo arčiau prie gyvenviečių Tai dabar rašo,kad nugriuvo sudužo .O kas toliau? Ar kas nors rūpinasi kur padės tas nuolaužas ypač sparnus.Kol kas jų niekas neperdirba ir net nepriima.

...

... portretas
Ir Afganistanas.

Klp to Senjora

Klp  to Senjora portretas
Kokioj šiknoj ilindusi, kad nežinai kiek šalių rusai užpuole po 1945. Kelias išvardinsiu. Čekislovakija, Vengrija, Gruzija, Moldavija,Ukraina….
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių