G. Paluckas: NT mokestis turi būti visuotinis

Socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas mano, kad pasiūlytas NT mokesčio praplėtimas palieka daug senų įstatymo spragų, todėl, jo nuomone, Lietuvai reikėtų visuotinio NT mokesčio.

„Manome, kad Vyriausybė galėtų pataisyti NT mokestį, kuris dabar nieko iš esmės nesprendžia ir palieka tas pačias spragas ir skyles, kurios egzistavo iki šiol, kai turtingi asmenys gali nemokėti mokesčių, nes gali perleisti dalį turto savo giminėms, artimiesiems, vaikams ir taip išsidalinti sumažindami vertę. Lygiai taip pat automobilių taršos mokestis, kuris paaiškėjo, kad nėra joks taršos mokestis, o yra registracijos mokestis. Jis turėtų būti pertvarkytas“, – „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ teigė G. Paluckas.

Pasak jo, NT mokestis turėtų būti visuotinis.

„NT mokesčio masiškai nemoka, nes jo galima išvengti, todėl jis turi būti visuotinis. Nedidukas, bet visuotinis. Mokėsi už tą savo butą per metus kad ir 11 eurų, bet jį sumokėsi, kaip yra kitose šalyse. Jis tiesiog yra neišvengiamas, normalus mokestis“, – laidoje teigė G. Paluckas.

Pasak Socialdemokratų partijos pirmininko, nemaža dalis šalia biudžeto teikiamų mokesčių pasiūlymų gali būti nepatvirtinti Seime.

„Bankų aktyvų mokesčio nelieka, nes, panašu, teks atsižvelgti ir į Seimo Teisės departamento išvadas, kad jis galimai prieštarauja Konstitucijai ir šituo klausimu juokauti negalima, niekas nerizikuos. Prekybos centrų mokestis taip pat kabo po dideliu klaustuku, nes yra tarptautinė praktika tiek Lenkijoje, tiek Vengrijoje, tiek Slovakijoje, kur arba jis išvis nebuvo pradėtas mokėti, arba po įvairių ES teismų, panašu, bus pripažintas neteisėtu“, – sakė G. Paluckas.

Kaip ELTA jau rašė, Seimas nepritarė Finansų ministerijos parengtam nekilnojamojo turto (NT) mokesčio įstatymo projektui, kuriuo siūloma plėsti fizinių asmenų nekomercinės paskirties NT apmokestinimo bazę, ir grąžino jį tobulinti.

Po pateikimo už NT mokesčio tolesnį svarstymą Seime balsavo 41 parlamentaras, prieš – 26, susilaikė – 25, todėl siūlymas grąžintas tobulinti.

Ministerija siūlė dabar galiojančią 220 tūkst. eurų neapmokestinamąją vertę sumažinti iki 100 tūkst. eurų. Mokestį mokėtų apie 37 tūkst. asmenų, iš jų – apie 26 tūkst. Vilniuje. Dėl šių pakeitimų valstybės biudžetas papildomai gautų apie 8 mln. eurų per metus.

0,5 proc. mokesčių tarifas būtų taikomas bendros nekilnojamojo turto vertės daliai, viršijančiai 100 tūkst. eurų, tačiau neviršijančiai 300 tūkst. eurų, 1 proc. – neviršijančiai 500 tūkst. eurų, 2 proc. – viršijančiai 500 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NT mokestis įvedamas populistiniams pažadams tenkinti

NT mokestis įvedamas populistiniams pažadams tenkinti  portretas
ir saviems šiltas vietas sukurti, nes |administravimo" mokestis bus lyfys jo (mokesčio) išlaidoms padengti, ne juokinga

Rinkėjas

Rinkėjas portretas
Jokio mokesčio - kol valstybė nemoka apsieiti su mūsų pinigais. Išmoks - vat tada. Jokių kalbų.

Seniai buvo laikas

Seniai buvo laikas portretas
baigti žaidimą su tuo NT mokesčiu : kai VISI ,nors ir ne po daug ,bet pasidaro daug ( kiek pinigėlių suaukoja žmonės per įvairias Gerumo akcijas ,nors auka 2,5,10 eurų ,kas gali ir daugiau )Bus mažiau galimybių ,turintiems brangaus NT užsiiminėti įvairiomis manipuliacijomis ! Buvusios valdżios ,norėdamos būti a'la geros tik mažai daliai žmonių użdėjo mokestį ,kurie puikiai žinojo,kaip galima to išvengti ir visai nemokėti .
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių