G. Landsbergis dėl Astravo AE ketina kalbėtis su Latvija

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad dėl metodikos tarp trijų Baltijos valstybių, leisiančios užkirsti baltarusiškos elektros energijos patekimą į rinką, dar nėra sutarta, todėl artimiausiu metu šį klausimą ketina aptarti su Latvijos aukščiausiais politikais.

„Mūsų pozicija labai aiški – dėl metodikos sutarta nėra. Dabar turime kvietimą iš Latvijos tiek premjero, tiek ministro, pirmai progai pasitaikius ar kai leis situacija, atvykti į Latviją susitikti. Tą ketiname padaryti ir manau, kad pirmo susitikimo metu bus paklotas pamatas tolesnėms deryboms.

Buvusioji Vyriausybė gal nebuvo iki galo aiškiai perdavusi žinios, kad mes traktuojame, kad tai nėra pabaiga, kad metodika nėra sudaryta. Dėl to galėjo susidaryti įspūdis iš Latvijos ir Estijos, kad prieštaravimai yra rinkiminiai, trumpalaikiai. Tai mes pabrėžiame, kad metodika yra vienas esminių ir strateginių dalykų, dėl kurio turime labai aiškiai turėti sutarimą“, – žurnalistams teigė G. Landsbergis.

„Lietuvos infrastruktūra neturėtų būti naudojama Astravo elektros energijos pardavimui, kam ji yra norima, kad būtų naudojama“, – pabrėžė jis.

Prezidento vyriausioji patarėja Asta Skaisgirytė atkreipė dėmesį, kad ES vis labiau įsitraukia sprendžiant Astravo AE klausimus.

„Gerai, kad Astravo sauga tapo ne vien Lietuvos galvos skausmu, tai yra bendraeuropinis klausimas. Visi ES vadovai pritaria, kad Europos Komisija turėtų žiūrėti teisinius aspektus, kaip neįsileisti baltarusiškos elektros į ES rinką. Jeigu Lietuva neįsileis, tai nereiškia, kad ji nepateks per kitas šalis“, – sakė A. Skaisgirytė.

Anot jos, svarbu užtikrinti, kad būtų rasti sprendimai europiniu mastu.

„Tikimės, kad artimiausiu metu Europos Komisija pateiks savo analizės parametrus ir siūlymus, ką toliau galima daryti šiuo klausimu“, – teigė Prezidentūros atstovė.

Europos Vadovų Taryba praėjusių metų gruodžio 10–11 dienomis priėmė sprendimą, kad ES šalys blokuos elektros importą į Bendriją iš atominių elektrinių už jos ribų, kurių saugumas neatitinka ES reikalavimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KOKIU REIKIA BŪTI NIEKŠU...

KOKIU REIKIA BŪTI NIEKŠU... portretas
30 metų, akivaizdžiai, Lietuvos žmonėms kenkia landsberginė šutvė. Padarė jau viską, kas įmanoma, kad Lietuvos piliečiai toliau bėgtų iš Lietuvos. Patys, būdami niekšiški išdavikai - remia kių valstybių išdavikus Cichanovskaja, Navalną. Tuos, kurie išdavė savo valstybes ir šiandien trankosi po pasaulį...Sulauksite tokios pačios dalios ir jus - Lietuvos išdavikai, kurie dirba Amerikai, ES ir daugiausiai - SAU.

WAU

WAU portretas
Ne Gabriukui buti Uzsienio reikalu ministru.Geriau dar penkta vaika padarytu,kol Austeja nenuseno.Si darba tikrai sugeba nuo paauglystes.

Cha

Cha portretas
Latvija pasiųs mūsų broilerį į rusišką miestą su pavadinimu iš trijų raidžių.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių