Elektros tiekėjo pasirinkimas taps lengvesnis

  • Teksto dydis:

Šiemet Lietuva viena paskutiniųjų prisijungė prie didžiosios dalies Europos Sąjungos šalių, kuriose gyventojai turi pasirinkti nepriklausomą elektros energijos tiekėją. Penki tiekėjai jau stojo į nuožmią kovą dėl mūsų šalies vartotojų – gyventojai padėti parašą ant elektros tiekimo sutarties viliojami nuolaidomis, lengvatomis ir netgi dovanomis.

Tačiau pasirinkimo procesas nėra toks paprastas, koks gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Šiandien startavęs portalas www.manotiekejas.lt yra vienintelė platforma, kurioje vartotojai gali matyti visų elektros energijos tiekėjų pasiūlymus vienoje vietoje, palyginti juos, išsirinkti sau tinkamiausią planą ir čia pat sudaryti sutartį su pasirinktu tiekėju.

Šį įrankį kūrusios komandos vadovas ir energetikos ekspertas Karolis Paliukėnas sako, kad pagrindinis platformos tikslas yra šviesti vartotoją – padėti jam suprasti vykstančius pokyčius, gauti susistemintą informaciją iš visų tiekėjų vienoje vietoje ir suteikti galimybę išsirinkti gyventojo poreikius geriausiai atitinkantį pasiūlymą.

Idėja sukurti tokią platformą kilo supratus, kad norint palyginti visų tiekėjų pasiūlymus reikia įdėti nemažai pastangų – bendrauti su kiekvienu iš penkių tiekėjų atskirai, pildyti paklausimus ir formas, tuomet bandyti suprasti, kuris iš daugiau nei šešių dešimčių siūlomų planų yra tinkamiausias. Todėl buvo nutarta sukurti aiškų, efektyvų ir automatizuotą įrankį, kuris palengvintų elektros tiekėjo pasirinkimą.

„Mes patys nesame elektros tiekėjai ir neatstovaujame kurio nors šios rinkos dalyvių interesams. Mūsų tikslas – palengvinti ir supaprastinti eilinio vartotojo pasirinkimą“, – sako projektui susibūrusios energetikos ekspertų, programuotojų, marketingo specialistų komandos vadovas K. Paliukėnas.

Pasak energetikos eksperto, naudojantis www.manotiekejas.lt įrankiu, gyventojui tereikia žinoti keletą pagrindinių dalykų – suvartojamos elektros energijos kiekį savo namų ūkyje ir tai, kokio tipo yra skaitiklis – vienos ar dviejų laiko zonų. „Dar daugiau, net nebūtina žinoti, kiek kilovatų suvartojate, pakanka apytikslės, per mėnesį elektros energijai išleidžiamos sumos ir platformoje gausite visų tiekėjų kainų pasiūlymus“, – teigia K. Paliukėnas.

Užsienio šalių patirtis rodo, kad būtent dėl centralizuotos informacijos ir palyginamosios analizės stygiaus, daugelis vartotojų nusprendžia likti pas dabartinį tiekėją, taip neretai mokėdami už elektros energiją brangiau nei galėtų. Ekspertas taip pat įspėja, kad tie, kurie visai nepasirinks tiekėjo, rizikuoja išvysti iki 25 proc. išaugusias sąskaitas už elektros energijos suvartojimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nata

Nata portretas
Visos sutartys pučia į vieną dūdą, kad elektros kainos bus keičiamos, nenustačius net ir trumpo laikotarpio, kur kaina bus const. Tai kam tas teatras. Tegul skaičiuoja pagal biržos įkainius.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių