Ekspertai vertina Lietuvos žuvies įmones

  • Teksto dydis:

Šią savaitę Lietuvoje lankosi Rusijos Federacijos ir Baltarusijos Respublikos ekspertų delegacija. Jie vertina šaltuosius sandėlius ir žuvies perdirbimo įmones, eksportuojančias savo produkciją į Eurazijos ekonominės sąjungos valstybes.

Pagal iš anksto suderintą darbotvarkę numatyta, kad į dvi darbo grupes pasidalinę ekspertai apsilankys keturiose žuvies perdirbimo įmonėse ir keturiuose šaltuosiuose sandėliuose, iš kurių vykdomas žuvies eksportas. Be to, jiems bus sudarytos galimybės detaliai susipažinti su Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos taikoma valstybinės kontrolės sistema, užtikrinančia žuvies ir žuvininkystės produktų saugą ir kokybę, bei su Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute vykdomais laboratoriniais tyrimais, kita aktualia informacija.

„Tai darbinis ekspertų vizitas, nesiskiriantis nuo kitų anksčiau buvusių. Tokių vizitų tikslas – įsitikinti, ar kontrolės sistema šalyje kaip ir atskirai kiekvienos eksportuojančios įmonės savikontrolės sistema užtikrina, kad tiekiama produkcija atitiktų ją importuojančios šalies reikalavimus. Tikiuosi, kad ir šis vizitas bus sėkmingas, juolab kad mūsų žuvininkystės produktų gamybos įmonės savo produkciją eksportuoja daugiau kaip į 70 šalių, yra vertinamos kaip labai modernios ir atitinkančios aukščiausius maisto produktų saugos ir kokybės standartus“, – sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Jonas Milius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

valdas

valdas  portretas
rusijoje toks sanitarijos lygis kad kiekviename super markete dvokia labiau nei, ten kur pas mus gyvulius skerdzia,plius kates ir benamiai sunys
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių